Programul Tranziție Justă | CJ Gorj demarează selecția partenerilor pentru constituirea grupului de coordonare

Data:

Share post:

Reprezentanții Consiliului Județean Gorj urmează să demareze o selecție a partenerilor relevanți pentru constituirea grupului de coordonare a tranziției la neutralitatea climatică la nivelul județului Gorj, anunță președintele CJ Gorj, Cosmin Popescu. 

Cosmin Popescu a precizat că echipa instituției a finalizat Ghidul privind identificarea și selecția partenerilor relevanți în vederea constituirii Grupului județean de coordonare a tranziției la neutralitatea climatică la nivelul județului Gorj 2021-2027, precum și Regulamentul de organizare și funcționare a Grupului de coordonare a tranziției la neutralitatea climatică la nivelul județului Gorj 2021-2027.

„Astfel, s-a intrat în faza finală a constituirii Grupului de Coordonare, fiind lansat anunțul privind selecția partenerilor relevanți pentru constituirea Grupului de coordonare a tranziției la neutralitatea climatică la nivelul județului Gorj.

Constituirea Grupului județean, care este în sarcina exclusivă a Consiliului Județean Gorj, a demarat printr-o procedură transparentă și nediscriminatorie de selectare a reprezentanților mediului de afaceri și societății civile, asigurându-se astfel un nivel optim de reprezentativitate a sindicatelor și patronatelor, organizațiilor de protecția mediului, organizațiilor tinerilor, femeilor, organizațiilor grupurilor vulnerabile, asociațiilor profesionale în domeniul urbanismului, energiei regenerabile și formării profesionale. Reamintesc că județului Gorj îi vor fi alocate fonduri nerambursabile în valoare de 537 de milioane de euro în cadrul obiectivului „Investiții pentru ocuparea forței de muncă și creștere economică”, a menționat președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu.

CITEȘTE ȘI: Noi proiecte finanţate prin PNRR, în judeţul Olt. Pe listă sunt Brebeni, Corbu, Coteana şi Drăghiceni

Articole similare

UPDATE | Accident GRAV în județul Olt. Patru mașini implicate, o persoană încarcerată (FOTO)

UPDATE 2: Bilanț final: 12 persoane implicate, 9 persoane transportate la UPU Slatina, 3 persoane au fost monitorizate...

Emil Moţ a aprins iluminatul festiv şi a deschis Târgul de Crăciun al Slatinei. Mii de slătineni au fost prezenţi (FOTO&VIDEO)

Primarul Slatinei, Emil Moţ, a dat vineri seară startul oficial al Sărbătorilor de Iarnă. Edilul a aprins iluminatul...

Un tânăr din Slatina s-a ales cu dosar penal după ce, băut fiind, a urcat la volanul unei maşini

Un tânăr în vârstă de 31 de ani, din Slatina, este cercetat penal după ce, noaptea trecută, a...

Ziua Naţională. Sărbătoare cu aproape 3.000 oameni, la Slatina (FOTO)

Aproape 3.000 de persoane au participat, vineri dimineaţă, la evenimentele desfăşurate cu ocazia Zilei Naţionale a României, la...