Proiect de 1,1 miliarde de euro pentru românii care vor panouri fotovoltaice

Data:

Share post:

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat că ţara noastră va trimite la Comisia Europeană noul plan REPowerEu, în valoare totală de 1,4 miliarde euro, până la finalul lunii august, plan care va fi axat pe programe dedicate direct românilor. Şeful Executivului a adăugat că „1,1 miliarde de euro pentru români pentru panouri fotovoltaice şi eficientizarea energetică a locuinţelor”.

„1,1 miliarde de euro pentru români pentru panouri fotovoltaice şi eficientizarea energetică a locuinţelor! Noul plan REPowerEu, în valoare totală de 1,4 miliarde de euro, pe care îl vom trimite la Comisia Europeană până la sfârşitul lunii august va fi axat pe programe dedicate direct românilor! Concret, vor fi peste 600 de milioane de euro pentru achiziţii de panouri solare şi baterii pentru stocare a energiei. Aproximativ 60 de mii de gospodării vor putea accesa acest program, iar valoarea fiecărui grant va fi de aproximativ 10 mii de euro cumulat”, a scris Marcel Ciolacu, joi pe Facebook.

Şeful Guvernului a mai spus că, în paralel, alţii 500 de milioane de euro vor merge pentru amenajarea locuinţelor în vederea reducerii consumului de energie şi implicit a facturilor cu până la 30%.

„Iar o pondere semnificativă dintre aceşti bani va fi alocată ţintit către populaţia vulnerabilă şi cei din mediul rural”, a completat Ciolacu.

Premierul a mai precizat că are încredere că ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene Adrian Câciu va obţine la Bruxelles ceea ce este necesar pentru români şi România.
„Asta înseamnă să faci un plan în care să ţii cont de necesităţile oamenilor şi nu de interese personale sau de grup aşa cum s-a întâmplat în trecut atunci când acest plan a fost respins de Comisie! Şi am încredere că ministrul Fondurilor Europene va obţine la Bruxelles ceea ce trebuie pentru români şi pentru România!”, a concluzionat liderul PSD.

Articole similare

Mașina prefectului de Olt, fără asigurare RCA valabilă. Vehiculul a luat foc în mers

Autoturismul prefectului de Olt Mario De Mezzo, care a fost cuprins de un incendiu, în trafic, vineri dimineață,...

Bărbat ajuns la spital după un accident grav în Olt

Un bărbat a ajuns astăzi la spital în urma unui accident petrecut pe Drumul Național 64, în comuna...

Femeie înjunghiată în parcarea unui centru comercial de soţ. Cei doi sunt în divorţ

O femeie a fost înjunghiată în parcarea unui centru comercial din municipiul Constanţa, iar victima a fost transportată...

A început Festivalul „Oltenii &… Restu’ Lumii”. Trei zile de distracție, la Slatina (GALERIE FOTO)

Ediţia cu numărul 27 a Festivalului „Oltenii &… Restu’ Lumii” a început, vineri, la Slatina, cu tradiţionala „Vamă...