Proiectul „Legume de Olt”, într-un nou supermarket din judeţ. 12 producători livrează săptămânal

Data:

Share post:

Legumele produse de 12 fermieri din judeţul Olt, parteneri în proiectul numit „Legume de Olt”, pot fi găsite din această săptămână într-un nou supermarket.

Preşedintele Asociaţiei Tinerilor Fermieri (ATF), Florin Ciobanu, asociaţie care derulează proiectul ,,Legume de Olt”, a declarat că este vorba despre un supermarket din Slătioara, adiacent drumului naţional DN 65.

„Săptămâna asta am început colaborarea cu noul magazin de la intrarea în Slătioara, magazin 100% românesc Cei 12 parteneri din proiectul ,,Legume de Olt” vor livra legume de sezon pe toată perioada de producție. O parte dintre membri parteneriatului își comercializează legumele în Piaţa Zahana, dar și în Piaţa Volantă din Slatina”, a declarat Ciobanu.

Proiectul Legume de Olt, cu livrare la domiciliu

„Legume de Olt” este un parteneriat format din 12 fermieri și Asociația Tinerilor Fermieri din județul Olt care își propune creșterea capacității în vederea promovării produselor agricole din județul Olt.

Parteneriatul asigură resursele necesare (umane, financiare, materiale) pentru ca fermierii, Legume de Olt, să-și poată plasa spre comercializare propriile produse, fără a recurge la intermediere.

Legume de Olt, dorește dezvoltarea piețelor locale și desfacerea produselor care se află pe o rază de până la 75 km față de locațiile de producție, inclusiv stabilirea unei locații permanente de vânzare în Municipiul Slatina.

„Se fac și livrări de legume la domiciliu o data pe săptămâna. Iar o mare parte dintre legumele rezultate din cele 12 ferme sunt comercializate către rețelele de supermarket prin Cooperativa Legumicolă Pleşoiu și Cooperatuva TinFerm Strejeşti, prin Casa de Comerț Unirea”, a mai declarat Ciobanu.

Piaţa Producătorilor Olteni, la Slatina

Piața Producătorilor Olteni, situată în apropierea Consiliului Județean Olt, își așteaptă vizitatorii și în această duminică, oferind slătinenilor oportunitatea de a achiziționa direct de la producătorii locali legume, fructe, lactate și flori.

Acest proiect de succes este derulat anual de către CJ Olt în colaborare cu producătorii olteni, având loc în inima Slatinei și permitând consumatorilor să descopere produse autentice.

Piața Volantă este inițiată de către Asociația Tinerilor Fermieri din Olt, cu sprijinul CJ Olt, și se desfășoară în curtea instituției. Acest proiect își propune să sprijine micii producători agricoli, să promoveze produsele agricole locale și să contribuie la promovarea alimentației sănătoase și a producției agricole sustenabile.

Modelul acestui proiect a fost preluat de către Ministerul Agriculturii și implementat cu succes în mai multe județe din țară.

Piața Producătorilor Agricoli din Olt va fi deschisă în fiecare duminică, între orele 8:00 și 16:00, până în luna noiembrie.

Articole similare

Medic dat afară de spital după ce o gravidă a murit pe patul de spital

Decizie drastică luată de conducerea celui mai mare spital din Moldova, în cazul medicului ginecolog Mariana Pitrop. La...

Rute de ocolire stabilite după închiderea unui tronson al Drumului Expres Craiova-Piteşti

Traficul rutier se închide, începând de luni, pe porţiunea Drumului Expres Craiova-Piteşti cuprinsă între nodul rutier de la...

Vlad Voiculescu este urmărit de DNA în Dosarul Vaccinurilor

Fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, este urmărit penal de către procurorii DNA, în dosarul vaccinurilor din pandemie....

Bărbaţi arestaţi pentru afaceri cu ploşniţe. Au păcălit zeci de bătrâni

Doi bărbați au fost arestați în Franța, după ce ar fi înșelat persoane în vârstă, determinându-le să plătească...