PSD şi PNL ar urma să-şi susţină preşedinţii de CJ şi primarii în funcţie, dacă alianţa Blocul Democratic se concretizează

Data:

Share post:

PSD şi PNL sunt în discuţii avansate să meargă în alianţă la alegerile de anul viitor, europarlamentare, locale, parlamentare şi prezidenţiale.

Candidaţii vor merge pe liste comune, sub denumirea „Blocul Democratic”, iar în ceea ce priveşte alegerile localele, înţelegerea ar fi ca ambele partide să susţină preşedinţii de consilii judeţene în funcţie.

Felix Borcean, președintele PSD Caransebeș a devoalat, pentru Express de Banat, strategia comună a social-democraților și liberalilor pentru anul electoral 2024.

„Am primit o informație de ultimă oră de la București că, așa cum eu preconizam de ceva vreme, se va merge pe liste comune, PNL cu PSD! Vor fi susținuți primarii în funcție la alegerile de la anul! Vreau să văd atunci cum se mai joacă și treaba asta, o să mă dea afară din partid? Poate că nu sunt dorit nici de PSD, nici de PNL, cine știe? Dar protocolul este clar. Ai primar PSD, rămâne, ai președinte de Consiliu Județean PSD, rămâne. Și invers”, a afirmat Borcean.

Blocul Democratic, numele provizoriu pe care urmează să-l primească alianța PSD-PNL, ar urma să asigure o guvernare a partidelor democratice și după alegerile următoare, fiind o modalitate de a combate pericolul extremist, trimitere la creșterea popularității celor de la AUR.

Deocamdată, nici liberalii, nici social-democrații nu au dat oficial detalii despre natura discuțiilor, cea mai aproape de o confirmare a acestora fiind o declarație de miercuri a președintelui PSD, Marcel Ciolacu: „În cazul în care noi simțim că românii au încredere în această coaliție, noi putem veni cu un program de țară și cu o abordare comună în anul următor. Nu este o decizie, este o discuție.”

 

Articole similare

Mașina prefectului de Olt, fără asigurare RCA valabilă. Vehiculul a luat foc în mers

Autoturismul prefectului de Olt Mario De Mezzo, care a fost cuprins de un incendiu, în trafic, vineri dimineață,...

Bărbat ajuns la spital după un accident grav în Olt

Un bărbat a ajuns astăzi la spital în urma unui accident petrecut pe Drumul Național 64, în comuna...

Femeie înjunghiată în parcarea unui centru comercial de soţ. Cei doi sunt în divorţ

O femeie a fost înjunghiată în parcarea unui centru comercial din municipiul Constanţa, iar victima a fost transportată...

A început Festivalul „Oltenii &… Restu’ Lumii”. Trei zile de distracție, la Slatina (GALERIE FOTO)

Ediţia cu numărul 27 a Festivalului „Oltenii &… Restu’ Lumii” a început, vineri, la Slatina, cu tradiţionala „Vamă...