Rareş Bogdan îl nominalizează pe Ciucă drept candidat PNL la Prezidenţiale. Ce spune de Eduard Hellvig

Data:

Share post:

Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL, a afirmat în cadrul unui interviu la Prima TV că Nicolae Ciucă este în prezent candidatul PNL la alegerile prezidențiale. Bogdan a respins posibilitatea unei candidaturi comune cu PSD pentru Președinția României și a pledat pentru o alianță de dreapta între PNL și USR.

„Partidul are azi un candidat la prezidențiale. E Nicolae Ciucă. E foarte bun Nicolae Ciucă. A evoluat enorm în ultimele luni. Am fost în diverse locuri cu Nicolae Ciucă, și-n țară, și-n diaspora. E uman. Omul ăsta e uman și e sincer. Ce știe face și răspunde, ce nu știe, spune: ‘Domnule, lăsați-mă să mă informez’. Nu e atotștiutor, nu e arogant, nu e corupt. E un om de bun simț”, l-a descris Rareș Bogdan pe liderul PNL, Nicolae Ciucă.

Rareș Bogdan a respins ideea unei candidaturi comune PSD-PNL la alegerile prezidențiale și a susținut că ar fi mai potrivit ca PNL să formeze o alianță de dreapta cu USR, subliniind că PNL poate construi alianțe atât pe stânga, cât și pe dreapta, spre deosebire de alte forțe politice. Cu toate acestea, a exclus orice alianță cu partide extremiste, anti-semite, pro-ruse, pro-chineze sau anti-UE, precum AUR sau SOS Șoșoacă.

În ceea ce privește posibila afiliere a lui Eduard Hellvig, fostul director al SRI, la PNL, Rareș Bogdan a declarat că acesta este oricând binevenit în partid și că nu va rupe PNL-ul. A subliniat că Eduard Hellvig, prin reformele și echilibrul său, a contribuit la consolidarea partidului și că are ușile deschise oricând la PNL. Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a exprimat și el aprecierea pentru Eduard Hellvig și l-a invitat să se alăture partidului. Hellvig și-a anunțat demisia de la conducerea SRI în iulie, subliniind că stagnarea în funcție nu este benefică și că a dorit să adune liberalii, nu să-i despartă.

Articole similare

Maşină condusă de un bărbat din Vitomireşti, implicată într-un accident în Vâlcea. Patru persoane rănite

Patru persoane au fost rănite, sâmbătă, după ce un autoturism condus de un bărbat din Vitomireşti, judeţul Olt,...

Mircea Geoană huiduit pe scenă, la Ziua comunei Coloneşti din judeţul Olt

Secretarul adjunct al NATO, Mircea Geoană, a fost huiduit la Coloneşti, în judeţul Olt, unde a participat la...

Bărbat muşcat de urs, într-o comună din Argeş

Un bărbat în vârstă de 63 de ani a fost muşcat de un urs, vineri seară, în comuna...

Incident grav în Slatina: O tânără de 20 de ani amenințată cu cuțitul, agresorul în arest preventiv (VIDEO)

O tânără în vârstă de 20 de ani din Curtişoara a fost ameninţată cu cuţitul într-un bloc din...