Restaurant din Gara de Nord, închis de Protecţia Consumatorilor

Data:

Share post:

Restaurantul Mc Donalds din Gara de Nord a fost închis temporar de comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC). De asemenea comisarii au aplicat şi o amendă de 50.000 de lei pentru mai multe nereguli, printre care preparate expirate, zone insalubre şi mizerie.

Horia Constantinescu a transmis, joi, că au fost sancţionate neregulile găsite la restaurantul Mc Donalds din Gara de Nord, acesta fiind controlat în urma unei sesizări.

„Restaurantul McDonalds din incinta Gării de Nord s-a odihnit vreo două zile. L-au mângâiat colegii noștri până a adormit. Când se trezește sperăm să se spele bine să își pună haine noi cu numere potrivite nu mai mici așa cum le-am găsit noi. Adică acestui restaurant i-a fost suspendată activitatea până se aliniază celor mai înalte standarde așa cum la nivelul brandului ne așteptam să fie.
Mă bucur să văd că administratorii acestui punct de lucru se gândesc la sănătatea dumneavoastră și fac porțiile mai mici, chiar fără să vă spună. Interesant este că niciodată abaterile legate de greutatea unui produs nu sunt în plus ci întotdeauna în minus. Mă aștept ca, în toate restaurantele lor, să fie demarată o curățenie generală și o investigație legată de porții! Până atunci obișnuiți-vă cu ideea că, această autoritate își face treaba, exact așa cum trebuie, indiferent de dimensiunea operatorul economic”, a transmis acesta.

Ce nereguli au fost găsite la Mc Donalds

Neregulile constatate în timpul controlului au fost: folosirea unui spaţiu de depozitare cu frig/congelare supraaglomerat, astfel încât produsele depozitate în acest spaţiu nu se păstrează în stare de congelare, fiind decongelate, condiţii igienico-sanitare neconforme în spaţiul de producţie: pereţi cu plăci de faianţă lipsă, folosirea unui spaţiu de frig cu strat de gheaţă grosier pe pereţii interni şi uşa de deschidere, cu acumulare de impurităţi macroscopice, folosirea unor preparate culinare congelate ambalate cu data durabilităţii minimale depăşită, păstrarea sosurilor folosite pentru diferitele preparate culinare, la temperatura de 37 grade C înregistrată în momentul controlului, faţă de maximum 4 grade C, temperatura de păstrare a acestora conform reglementărilor.

Citește și: McDonald’s lansează meniul de nuntă. Cât costă şi ce conţine

Alte probleme descoperite în urma verificărilor au fost folosirea unor practici comerciale incorecte: constatarea unor discrepanţe între cantităţile declarate pentru diferite produse/preparate şi cele nete, folosirea unor coridoare/spaţii insalubre pentru aprovizionare, cu pereţi murdari, tavan cu exfolieri de vopsea, pânze de păianjen, paviment murdar cu depuneri masive de mizerie, depozitarea în acelaşi spaţiu, a ambalajelor secundare de transport şi a produselor de panificaţie congelate.

Articole similare

Şofer cu alcoolemie de comă scos din trafic cu poliţia la Slatina

Un bărbat din Slatina s-a ales cu un dosar penal după ce a plecat la plimbare cu maşina...

Medic prins în flagrant în timp ce lua mită de la un pacient. Ancheta o vizează şi pe asistenta doctorului

Un medic şi asistenta sa sunt anchetaţi penal de Direcţia Generală Anticorupţie. Asta după ce medicul, de la Spitalul...

Scandal la Casa de Cultură a Studenţilor din Piteşti. Director, reţinut de poliţişti pentru relaţii cu o minoră

Directorul unei case de cultură din Piteşti, în vârstă de 42 de ani, a fost reţinut de poliţişti...

Tânără de 25 de ani, ucisă de fostul soţ din cauza geloziei

O tânără, în vârstă de doar 25 de ani, a fost ucisă cu mai multe lovituri de topor...