Rețea de corupție pentru pensionări pe caz de boală, în Caracal. Condamnări cu suspendare

Data:

Share post:

Un bărbat din Caracal a fost condamnat la trei ani cu suspendare pentru trafic de influenţă, după ce a cerut şi primit bani de la două femei din Vlădila pentru pensionarea pe caz de boală a uneia dintre ele şi a soţului acesteia, şi pentru acordarea unei indemnizaţii de însoţitor pentru cealaltă. Femeile au fost şi ele condamnate la câte doi ani, respectiv doi ani şi şase luni, tot cu suspendare.

Potrivit anchetatorilor, A.G. era cunoscut în Caracal, dar şi pe raza localităţilor învecinate ca fiind persoana care intermedia ieşirea la pensie a altor persoane pentru cauze de natură medicală, solicitând pentru aceste servicii diferite sume de bani.

Denunţat de un „client nemulţumit”

În acest context, un bărbat, martor în dosar, pensionat din motive medicale încă din anul 2019, a fost contactat în cursul lunii noiembrie 2020 de către inculpat, în contextul în care era necesară o evaluare medicală în urma căreia exista posibilitatea de a-i fi sistată plata pensiei.

A.G. i-a cerut 2.200 lei pentru a interveni pe lângă medici din cadrul Spitalului Caracal implicaţi în evaluarea sa, să-i emită o decizie favorabilă în ceea ce priveşte pensia de invaliditate.

Când bărbatul a aflat că a dat banii doar pentru o prelungire de un an, s-a declarat nemulţumit de „afacerea” făcută aşa că l-a denunţat pe A.G. la Poliţie.

6.000 lei pentru două pensii şi o indemnizaţie de însoţitor

De asemenea, se reţine în încheierea instanţei, în perioada iunie-august 2022, A.G. a primit suma de 6.000 lei de la inculpata A. A.M. din Vlădila, în schimbul promisiunii că va interveni şi va determina cadrele medicale competente-medici, să elibereze actele medicale necesare întocmirii dosarului său medical şi pentru facilitarea încadrării sale în grad de invaliditate şi de handicap. Şi pe cale de consecinţă, va facilita obţinerea atât a unei pensii pe caz de boală cât şi a prestaţiei sociale aferente.

În final, A.G. a primit 6.000 lei de la A.A.M., în schimbul promisiunii de a determina medici să elibereze documente medicale şi pentru soţul femeie, dar şi pentru facilitarea încadrării acestuia într-un grad de handicap, cu asistent personal, precum şi pentru a se acorda prestaţia socială pentru soţ. Totodată, în schimbul acestei mite se asigura şi acordarea unei indemnizaţii de însoţitor pentru inculpata E.A..

Condamnări cu suspendare

Magistraţii Tribunalului Olt au decis, recent, să-i condamne pe cei trei inculpaţi la pedepse cu suspendare. Astfel, A.G. a fost condamant la trei ani de închisoare cu suspendare. A.A.M. a fost condamnată la doi ani şi şase luni de închisoare cu suspendare, în timp ce E.A. a primit o pedeapsă de dnoi ani de închisoare, tot cu suspendare.

Decizia Tribunalului Olt nu este definitivă şi poate fi contestată atât de procurori, cât şi de inculpaţi.

Articole similare

Femeie ucisă de propriul fiu. Acesta ar fi consumator de droguri

O femeie de 54 de ani din judeţul Mehedinţi a fost ucisă de propriul fiu, care ar fi...

Flori oferite doamnelor şi domnişoarelor din Slatina de social-democraţii olteni (FOTO)

Social-democraţii olteni au păstrat tradiţia şi vineri, cu ocazia Zilei de 1 Martie, când au oferit flori doamnelor...

Nicușor Dan e, oficial, candidatul Forței Dreptei pentru un nou mandat de primar general al Bucureștiului

Nicușor Dan, actualul primar al Capitalei, a fost oficial desemnat sâmbătă drept candidat al formațiunii Forța Dreptei pentru...

Ludovic Orban: România este confruntată din nou, după 34 de ani, cu un proiect anti-democratic / Ciucă şi Ciolacu, “mai proşti decât prevede legea”

Preşedintele Forţa Dreptei, fostul premier Ludovic Orban, a criticat, sâmbătă, actuala guvernare care a modificat legislaţia pentru a...