Rețea de corupție pentru pensionări pe caz de boală, în Caracal. Condamnări cu suspendare

Data:

Share post:

Un bărbat din Caracal a fost condamnat la trei ani cu suspendare pentru trafic de influenţă, după ce a cerut şi primit bani de la două femei din Vlădila pentru pensionarea pe caz de boală a uneia dintre ele şi a soţului acesteia, şi pentru acordarea unei indemnizaţii de însoţitor pentru cealaltă. Femeile au fost şi ele condamnate la câte doi ani, respectiv doi ani şi şase luni, tot cu suspendare.

Potrivit anchetatorilor, A.G. era cunoscut în Caracal, dar şi pe raza localităţilor învecinate ca fiind persoana care intermedia ieşirea la pensie a altor persoane pentru cauze de natură medicală, solicitând pentru aceste servicii diferite sume de bani.

Denunţat de un „client nemulţumit”

În acest context, un bărbat, martor în dosar, pensionat din motive medicale încă din anul 2019, a fost contactat în cursul lunii noiembrie 2020 de către inculpat, în contextul în care era necesară o evaluare medicală în urma căreia exista posibilitatea de a-i fi sistată plata pensiei.

A.G. i-a cerut 2.200 lei pentru a interveni pe lângă medici din cadrul Spitalului Caracal implicaţi în evaluarea sa, să-i emită o decizie favorabilă în ceea ce priveşte pensia de invaliditate.

Când bărbatul a aflat că a dat banii doar pentru o prelungire de un an, s-a declarat nemulţumit de „afacerea” făcută aşa că l-a denunţat pe A.G. la Poliţie.

6.000 lei pentru două pensii şi o indemnizaţie de însoţitor

De asemenea, se reţine în încheierea instanţei, în perioada iunie-august 2022, A.G. a primit suma de 6.000 lei de la inculpata A. A.M. din Vlădila, în schimbul promisiunii că va interveni şi va determina cadrele medicale competente-medici, să elibereze actele medicale necesare întocmirii dosarului său medical şi pentru facilitarea încadrării sale în grad de invaliditate şi de handicap. Şi pe cale de consecinţă, va facilita obţinerea atât a unei pensii pe caz de boală cât şi a prestaţiei sociale aferente.

În final, A.G. a primit 6.000 lei de la A.A.M., în schimbul promisiunii de a determina medici să elibereze documente medicale şi pentru soţul femeie, dar şi pentru facilitarea încadrării acestuia într-un grad de handicap, cu asistent personal, precum şi pentru a se acorda prestaţia socială pentru soţ. Totodată, în schimbul acestei mite se asigura şi acordarea unei indemnizaţii de însoţitor pentru inculpata E.A..

Condamnări cu suspendare

Magistraţii Tribunalului Olt au decis, recent, să-i condamne pe cei trei inculpaţi la pedepse cu suspendare. Astfel, A.G. a fost condamant la trei ani de închisoare cu suspendare. A.A.M. a fost condamnată la doi ani şi şase luni de închisoare cu suspendare, în timp ce E.A. a primit o pedeapsă de dnoi ani de închisoare, tot cu suspendare.

Decizia Tribunalului Olt nu este definitivă şi poate fi contestată atât de procurori, cât şi de inculpaţi.

Articole similare

LIVE VIDEO | Noile măsuri fiscale, adoptate astăzi în şedinţa de Guvern. Declaraţiile lui Marcel Ciolacu

Pachetul de măsuri fiscale destinate reducerii deficitului bugetar în anii 2023 și 2024 este aprobat în şedinţa de...

INTERCEPTĂRI în ziua flagrantului. Buzatu nu era interesat de pescuit, ci doar să ridice șpaga: Pescuiesc 5 minute și plec!

Conform referatului DNA de arestare preventivă, Dumitru Buzatu a exercitat presiuni asupra angajaților din Consiliul Județean Vaslui pe...

Croaziera de trei ani: 148 de țări, 380 de destinații, șapte continente!

Ați visat vreodată să lăsați totul baltă și să plecați în lume? Sună bine, nu? Ocolul Pământului în...

Ruleta online: regina jocurilor de noroc îți dă întâlnire în mediul virtual

O roată cu 37 sau 38 de numere, o masă acoperită cu catifea verde pe care sunt scrise...