Revine pandemia? Tot mai multe ţări cer test negativ sau închid graniţele pentru cei veniţi din China

Data:

Share post:

Revine pandemia? Pare să crească îngrijorarea la nivel mondial cu privire la o eventuală revenire în forţă a pandemiei, în contextul evenimentelor destul de neclare din China. Încă două ţări au anunţat măsuri ferme cu privire la călătorii ce vin din China.

Revine pandemia? Tot mai multe ţări se tem de o revenire a COVID-19, astfel că încep să ia măsuri faţă de persoanele care sosesc din China.

Australia s-a alăturat ţărilor care cer test negativ COVID persoanelor care vin din China
Cea mai nouă ţară care cere testarea COVID a călătorilor ce sosesc din China este Australia, care se alătură astfel Statelor Unite, Marii Britanii și altor țări occidentale.

Autorităţile australiene se plâng de lipsa de transparență a Beijingului cu privire la amplitudinea reală a valului de contaminări.

Această măsură, ce va intra în vigoare pe 5 ianuarie, este menită „să protejeze Australia de riscul de emergenţă a unor noi variante potenţiale” şi de „consecinţa situaţiei care evaluează rapid în China”, a declarat ministrul australian al Sănătăţii, Mark Butler, citat de agenţia AFP.

China şi-a suspendat brusc, pe 7 decembrie, politica sa draconică supranumită „zero COVID”. După ridicarea restricţiilor, spitalele chineze au fost copleşite de un număr tot mai mare de bolnavi de COVID-19.

„Această măsură este un răspuns la valul semnificativ de contaminări cu COVID-19 în China şi la potenţialul de apariţie de variante ale virusului în această ţară.

Din fericire, în Australia avem acces la vaccinuri şi la tratamente şi beneficiem de o puternică imunitate a populaţiei”, a mai precizat ministrul Sănătăţii din Australia.

Franţa, Italia, Spania, Marea Britanie, SUA, Coreea de Sud şi Canada cer deja un test negativ pentru a le permite călătorilor ce sosesc din China să intre pe teritoriul lor.

Marocul este şi mai ferm. Călătorii veniţi din China au primit interzis
O măsură şi mai drastică a fost anunţată de către Maroc.

Această ţară va interzice intrarea pe teritoriul său a călătorilor din China „pentru a evita un nou val de contaminări” cu SARS-CoV-2.

„Autorităţile marocane au decis să interzică accesul pe teritoriul Regatului Maroc tuturor călătorilor, indiferent de naţionalitate, care vin din Republica Populară Chineză”, a transmis Ministerul de Externe de la Rabat.

Această măsură a fost luată „în lumina evoluţiei situaţiei sanitare legate de COVID-19 în China” şi „pentru a evita un nou val de contaminări în Maroc şi toate consecinţele acestuia”, se mai arată în comunicatul oficial.

Articole similare

Ligia Deca a fost diagnosticată cu Covid. Ministrul Educaţiei a fost într-o delegaţie alături de preşedintele Iohannis

Ligia Deca, ministrul Educaţiei, a fost diagnosticată cu Covid19. Aceasta s-a întors astăzi dintr-o vizită în Emiratele Arabe...

Prețuri maxime la RCA în următoarele 6 luni. Comisioanele brokerilor și costul cu înlocuirea mașinii avariate se plafonează

Prețurile maxime la RCA vor fi stabilite de fiecare asigurător la nivelul propriilor tarife de primă practicate la...

Decizia privind retragerea autorizaţiei de funcţionare a Euroins a fost publicată în Monitorul Oficial. Pot fi depuse cererile de despăgubire

Începând de astăzi pot fi depuse cererile de despăgubire la Fondul de Garantare a Asiguraţilor (FGA) în cazul...

Guvernul dublează suma pe care Comisia Europeana o va acorda drept compensatii fermierilor romani afectati de afluxul de cereale din Ucraina

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a anunţat că Guvernul dublează suma de 10 milioane de euro pe care Comisia...