Român în stare gravă în spital după ce ar fi fost împuşcat de un preot pe Muntele Athos

Data:

Share post:

Un bărbat de 51 de ani se află internat într-un spital din Grecia după ce ar fi fost împuşcat de un preot. Omul în vârstă de 51 de ani, din judeţu Botoşani, este muncitor necalificat, şi ar fi fost împușcat pe Muntele Athos de un preot care l-a confundat cu o pisică.

Familia bărbatului împuşcat a cerut sprijin Consulatului României în Salonic pentru ajutarea bărbatului.

Familia botoşăneanului acuză un preot care slujește pe Muntele Athos, la care acesta muncea, că l-a împușcat în ambele picioare. Ulterior, preotul i-ar fi promis că va avea grijă de el dacă nu va relata adevărul despre incident, dar l-ar fi abandonat în spital.

Bărbatul, în vârstă de 51 de ani, lucra în Grecia de doi ani, la schitul Cei 12 Apostoli. Acolo îl ajuta la diverse munci pe un preot român, despre care familia acestuia știe că s-ar numi părintele Caliopie. Incidentul s-ar fi întâmplat în dimineața zilei de 26 iulie. Atunci, la chilia preotului a venit o pisică. La început, preotul i-a dat să mănânce, dar la un moment dat s-a înfuriat, a luat o pușcă de vânătoare și, cu toate că în prejmă se afla și muncitorul, a tras. Bietul animal a reușit să fugă și să scape neatins, însă bucăți din alice i-au secerat picioarele muncitorului.

„La ora 10 a venit pisica, a făcut miau-miau, el i-a dat de mâncare, ea a venit la picioarele mele. M-am ridicat de pe bancă, m-am dus la 3-4 metri, mâtza a fugit de acolo. El a luat arma de vânătoare, a încărcat, și s-a auzit poc. Pe loc am căzut jos ca si cum aș fi izbit de mașină. Pisica a fugit și am rămas eu acolo prin zonă. Mi-a prins și piciorul stâng, si piciorul drept”, a povestit botoşăneanul familiei.

Bărbatul împuşcat de un preot riscă să rămână fără un picior

Preotul a anunțat autoritățile și mai multe echipaje de ambulanță și poliție au ajuns la locul accidentului. Înainte, l-ar fi îndrumat pe omul rănit să declare că totul a fost un accident la vânătoare.

Nepoata bărbatului, originar din comuna Tudora, județul Botoșani, spune că bărbatul este acum internat în stare gravă în spitalul din Halkidiki. Femeia susține că, la internare, preotul i-ar fi luat unchiului său și actele, și hainele. Apoi nu s-a mai interesat de el, lăsându-l ”ca pe un câine” în spital.

Din cauza faptului că nu vorbește engleză, bărbatul nu a știut până recent care este cu adevărat situația sa medicală. Mai mult, chiar dacă la un picior are fractură, iar la celălalt este rănit, și-a asigurat familia că nu trebuie să își facă griji. Botoşăneanul se baza pe ajutorul preotului, care însă nu l-a mai căutat.

Familia botoşăneanului susține că poliția din Grecia nu a fost receptivă la reclamația pe care a făcut-o. Mai mult, preoții de la mănăstire nu vor să stea de vorbă și închid telefonul când sunt sunaţi.

Preoții i-ar fi spus bărbatului că au vorbit cu Gigi Becali să îi ajute să îl repatrieze și să îl interneze în clinica pe care o deține latifundiarul. Femeia spune însă că nu crede această versiune.

Familia bărbatului a cerut ajutorul consulului României în Grecia, Dan Dima. Acesta i-a acordat tot sprijinul necesar nepoatei și a pus-o în legătură cu un avocat, potrivit ziarului Gândul.

Articole similare

Resturi dintr-o mână umană, găsite într-o zonă nelocuită din Argeş, cu muşcături de animale

Resturi dintr-o mână umană au fost găsite într-o zonă nelocuită din Dragoslavele, judeţul Argeş, prezentând urme de muşcături...

Două fete de 15 ani s-au aruncat de la înălţime. Ambele au murit, una dintre ele şi-a anunţat mama că urmează să se sinucidă

Două fete de 15 ani au murit, sâmbătă, după ce s-au aruncat de la o înălţime de aproximativ...

Copiii de la GPP Nr. 2 Slatina au donat către zeci de familii in judeţul Olt

Grădinița cu program prelungit nr. 2 Slatina derulează în acest an școlar în parteneriat cu Școala sanitară Slatina...

Surse: Fostul primar al Slatinei, Minel Prina, ar urma să fie adus în țară, săptămâna viitoare. El este condamnat pentru corupție

Fostul primar al Slatinei Minel Prina condamnat la patru ani şi jumătate de închisoare în acelaşi dosarul în...