România, pe primul loc într-un top inedit pentru vacanţe

Data:

Share post:

România a ajuns pe primul loc într-un top inedit cu privire la vacanţe. Ţara noatră este pe prima poziție a recomandărilor pentru zone unde poţi merge în concediu alături de câinele de companie, urmată de Croația, Italia sau Belgia.

Clasamentul a fost întocmit de European Best Destinations, cel mai vizitat site de turism european. Recomandată este în special zona Transilvaniei, unde sunt cele mai multe pensiuni, restaurante și hoteluri care acceptă și prietenii necuvântători. Restaurantele, cafenelele sau hotelurile care permit cazarea turiștilor alături de animalele lor de companie sunt din ce în ce mai numeroase.

Cluj-Napoca, Sighișoara, Oradea, Brașov și Sibiu sunt doar câteva orașe în care există numeroase spații special amenajate pentru prietenii necuvântători. În aceste zone sunt peste 100 de unități de cazare ce aplică politicile pet-friendly.

România în top şi pentru peisaje

Tot în acel clasament, regiunea din țara noastră e lăudată și pentru peisajele sale, pentru zonele vaste care încântă turistul și care lasă spațiu suficient patrupedului pentru a alerga cât îl țin lăbuțele. Turiștii pot merge cu câinii lor să vadă castele, așezări medievale sau centrele istorice ale orașelor și în câteva muzee.

După Transilvania, cei de la European Best Destinations, au ales Dalmația, o regiune frumoasă a Croației, care a și dat numele faimosului dalmațian. Urmează Veneția, care nu este doar orașul îndrăgostiților, ci și orașul iubitorilor de animale de companie.

Din lista de recomandări nu lipsește Valonia din Belgia, locație unde există o ofertă incredibilă de peste 1.300 de hoteluri care acceptă animale de companie. Paris, Lisabona, Madrid, Santorini, Riga și Bruges sunt și ele destinații alese pentru o vacanță perfectă alături de animalul dumneavoastră de companie.

Peste 1.000 de hoteluri și apartamente care acceptă animale de companie sunt disponibile în capitala Franței, între 200 și 400 în restul orașelor, mai puțin la Bruges, locația cu cele mai puține locuri de cazare pentru căței – până în 50.

Articole similare

LIVE VIDEO | Noile măsuri fiscale, adoptate astăzi în şedinţa de Guvern. Declaraţiile lui Marcel Ciolacu

Pachetul de măsuri fiscale destinate reducerii deficitului bugetar în anii 2023 și 2024 este aprobat în şedinţa de...

INTERCEPTĂRI în ziua flagrantului. Buzatu nu era interesat de pescuit, ci doar să ridice șpaga: Pescuiesc 5 minute și plec!

Conform referatului DNA de arestare preventivă, Dumitru Buzatu a exercitat presiuni asupra angajaților din Consiliul Județean Vaslui pe...

Croaziera de trei ani: 148 de țări, 380 de destinații, șapte continente!

Ați visat vreodată să lăsați totul baltă și să plecați în lume? Sună bine, nu? Ocolul Pământului în...

Ruleta online: regina jocurilor de noroc îți dă întâlnire în mediul virtual

O roată cu 37 sau 38 de numere, o masă acoperită cu catifea verde pe care sunt scrise...