România, pe primul loc într-un top inedit pentru vacanţe

Data:

Share post:

România a ajuns pe primul loc într-un top inedit cu privire la vacanţe. Ţara noatră este pe prima poziție a recomandărilor pentru zone unde poţi merge în concediu alături de câinele de companie, urmată de Croația, Italia sau Belgia.

Clasamentul a fost întocmit de European Best Destinations, cel mai vizitat site de turism european. Recomandată este în special zona Transilvaniei, unde sunt cele mai multe pensiuni, restaurante și hoteluri care acceptă și prietenii necuvântători. Restaurantele, cafenelele sau hotelurile care permit cazarea turiștilor alături de animalele lor de companie sunt din ce în ce mai numeroase.

Cluj-Napoca, Sighișoara, Oradea, Brașov și Sibiu sunt doar câteva orașe în care există numeroase spații special amenajate pentru prietenii necuvântători. În aceste zone sunt peste 100 de unități de cazare ce aplică politicile pet-friendly.

România în top şi pentru peisaje

Tot în acel clasament, regiunea din țara noastră e lăudată și pentru peisajele sale, pentru zonele vaste care încântă turistul și care lasă spațiu suficient patrupedului pentru a alerga cât îl țin lăbuțele. Turiștii pot merge cu câinii lor să vadă castele, așezări medievale sau centrele istorice ale orașelor și în câteva muzee.

După Transilvania, cei de la European Best Destinations, au ales Dalmația, o regiune frumoasă a Croației, care a și dat numele faimosului dalmațian. Urmează Veneția, care nu este doar orașul îndrăgostiților, ci și orașul iubitorilor de animale de companie.

Din lista de recomandări nu lipsește Valonia din Belgia, locație unde există o ofertă incredibilă de peste 1.300 de hoteluri care acceptă animale de companie. Paris, Lisabona, Madrid, Santorini, Riga și Bruges sunt și ele destinații alese pentru o vacanță perfectă alături de animalul dumneavoastră de companie.

Peste 1.000 de hoteluri și apartamente care acceptă animale de companie sunt disponibile în capitala Franței, între 200 și 400 în restul orașelor, mai puțin la Bruges, locația cu cele mai puține locuri de cazare pentru căței – până în 50.

Articole similare

Valea Oltului BLOCATĂ. Lucrările de defrişare continuă şi în weekend (VIDEO)

Este ziua a şasea a operațiunilor de defrișare pe Valea Oltului (zona Boița – Lazaret). Lucrările continuă și...

Arestat preventiv după ce, băut şi fără permis, s-a răsturnat cu maşina pe un câmp. În urma accidentului, un tânăr a murit

Un bărbat în vârstă de 35 de ani, din Băileşti, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile...

Restricţii în trafic, din cauza Codului Roşu de caniculă

Sâmbătă şi duminică, în zilele cu cod roşu de caniculă, CNAIR a instituit restricţii de tonaj pe autostrăzi,...

Incendiu de vegetaţie uscată, la marginea Slatinei, în zona Sărăceşti (VIDEO)

Un incendiu vegetaţie uscată a izbucnit, vineri după-amiază, în Slatina, în zona Sărăceşti. Mai multe autospeciale de pompieri intervin...