Românii de la Softronic produc locomotive pentru Suedia

Data:

Share post:

Producătorul român de locomotive Softronic, care tocmai și-a consolidat statutul de unul dintre cei mai importanți furnizori ai gigantului german Deutsche Bahn, livrează locomotive și către Suedia, patru locomotive noi TransMontana, produse la Craiova, fiind anterior programate să fie trimise către operatorul de stat feroviar din Suedia, Green Cargo, până la sfârșitul anului 2023, potrivit profit.ro.

DB Cargo România, filiala companiei germane Deutsche Bahn, a cumpărat recent încă două locomotive noi TransMontana de la producătorul român de locomotive Softronic și își consolidează statutul de unul dintre cei mai importanți clienți ai companiei românești. Prima locomotivă va fi livrată la sfârșitul lunii decembrie 2023, urmând ca cea de-a doua să fie livrată la sfârșitul lunii aprilie 2024.

Astfel, DB Cargo va ajunge la un parc de 27 locomotive noi, achiziționate în aproximativ 10 ani de la Softronic Craiova. Deutsche Bahn Cargo România, subsidiară a celui mai mare transportator feroviar din Europa – DB Cargo AG – este prezentă pe piața locală încă din anul 2000.

În 2022, Fabrica de locomotive Softronic din Craiova a fost desemnată câştigătoarea primei finanțări prin schema de ajutor de stat pentru competitivitate lansată de Ministerul Economiei în luna noiembrie a acestui an.

Contractul de finanțare a fost semnat, la sediul companiei din Craiova, fiind prezent la eveniment ministrul Economiei din acea vreme, Florin Spătaru.

Astfel, 200.000 de euro, bani de la stat, au fost investiți în modernizarea fabricii Softronic cu echipamente şi tehnologie de ultimă generație.

 

Articole similare

Şofer cu alcoolemie de comă scos din trafic cu poliţia la Slatina

Un bărbat din Slatina s-a ales cu un dosar penal după ce a plecat la plimbare cu maşina...

Medic prins în flagrant în timp ce lua mită de la un pacient. Ancheta o vizează şi pe asistenta doctorului

Un medic şi asistenta sa sunt anchetaţi penal de Direcţia Generală Anticorupţie. Asta după ce medicul, de la Spitalul...

Scandal la Casa de Cultură a Studenţilor din Piteşti. Director, reţinut de poliţişti pentru relaţii cu o minoră

Directorul unei case de cultură din Piteşti, în vârstă de 42 de ani, a fost reţinut de poliţişti...

Tânără de 25 de ani, ucisă de fostul soţ din cauza geloziei

O tânără, în vârstă de doar 25 de ani, a fost ucisă cu mai multe lovituri de topor...