S-a deschis traficul pe podul de la Coloneşti, peste Drumul Expres Craiova-Piteşti (VIDEO)

Data:

Share post:

Circulaţia rutieră pe podul de la Coloneşti de peste Drumul Expres Craiova-Piteşti a fost deschisă de seara trecută. Podul asigură traversarea drumului naţional DN 65, peste noua arteră de mare viteză.

Coloneşti este limita Tronsonului 3 al Drumului Expres, care va fi dat în criculaţie de Crăciun.

În prezent, stadiul lucrărilor este la 86%, urmând ca la sfârşitul lunii decembrie să se poată circula şi pe Tronsonul 3, care are aproximativ 32 de kilometri.

Drumul Expres Craiova – Pitești este împărțit în patru loturi, are o lungime totală de 121 de km, prevede câte două benzi pe sens de câte 3,5 metri lățime fiecare, fără bandă de urgență, acostamente de câte 1,5m pe fiecare parte și o bandă mediană cu separator lată de 3 metri.

Deja se circulă pe două dintre tronsoane, între Balş şi Valea Mare. După deschiderea circulaţiei pe Tronsonul 3 va fi, se va putea circula în regim de autostradă de la Balş la Coloneşti.

Nod rutier, făcut de CNAIR la Coloneşti

Două noi noduri rutiere pentru accesul pe Drumul Expres Craiova-Piteşti vor fi construite de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Potrivit directorului CNAIR, Cristian Pistol, este vorba de nodurile rutiere cu drumul naţional dn 65, în zona Coloneşti, judeţul Olt, şi cu drumul judeţean DJ 659, în zona Suseni, judeţul Argeş.

Sursa citată transmite că deja trei constructori sunt interesaţi de realizarea proiectului.

„Vom costrui două noi noduri rutiere pentru accesul rutier la Drumul Expres Craiova-Pitești (DEx12). Au fost depuse astăzi trei oferte pentru Elaborarea Studiului de Fezabilitate necesar construcției acestor noduri rutiere care vor asigura legătura DEx 12 cu DN65 (Colonești) și cu DJ659 (Suseni):

– LIKE CONSULTING SRL,

– SPECIALIST CONSULTING SRL,

– TOTAL BUSINESS LAND SRL.

După semnarea contractului, câștigătorul va elabora Studiul de Fezabilitate într-o perioadă de maximum 7 luni, la o valoare estimată de cel mult 1,47 milioane de lei (fără TVA), sumă asigurată prin Fonduri Europene Nerambursabile”, transmite Pistol.

Articole similare

Resturi dintr-o mână umană, găsite într-o zonă nelocuită din Argeş, cu muşcături de animale

Resturi dintr-o mână umană au fost găsite într-o zonă nelocuită din Dragoslavele, judeţul Argeş, prezentând urme de muşcături...

Două fete de 15 ani s-au aruncat de la înălţime. Ambele au murit, una dintre ele şi-a anunţat mama că urmează să se sinucidă

Două fete de 15 ani au murit, sâmbătă, după ce s-au aruncat de la o înălţime de aproximativ...

Copiii de la GPP Nr. 2 Slatina au donat către zeci de familii in judeţul Olt

Grădinița cu program prelungit nr. 2 Slatina derulează în acest an școlar în parteneriat cu Școala sanitară Slatina...

Surse: Fostul primar al Slatinei, Minel Prina, ar urma să fie adus în țară, săptămâna viitoare. El este condamnat pentru corupție

Fostul primar al Slatinei Minel Prina condamnat la patru ani şi jumătate de închisoare în acelaşi dosarul în...