Șase băieți instituționalizați au fost agresați sexual de un educator din cadrul Centrul teritorial pentru protecția de tip familial Roșiori de Vede, judeţul Teleorman

Data:

Share post:

În perioada 2020-2021, șase băieți instituționalizați la Centrul teritorial pentru protecția de tip familial Roșiori de Vede din județul Teleorman au fost agresați sexual de un educator numit Florian Lincan. Acesta își imobiliza victimele, unele dintre ele minore, și le agresa sexual.

În anumite cazuri, fete minore cazate în centru au rămas însărcinate și au fost ulterior „măritate” cu persoane de etnie rromă. După mai multe sesizări și avertizări cu privire la abuzuri și condițiile proaste din centru, avertizorii de integritate au fost sancționați disciplinar.

Florian Lincan, care inițial lucra ca supraveghetor de noapte și apoi ca educator, a comis abuzuri sexuale asupra băieților din centrul protecției. Minorii au relatat tratamente degradante și abuzuri fizice, iar unul dintre ei a părăsit centrul și a relatat poliției abuzurile la care era supus. Mai multe acuzații au fost aduse împotriva lui Lincan, inclusiv penetrarea anală cu degetul a doi minori imobilizați de asistenții săi.

Centrul în care au avut loc aceste abuzuri a fost critica pentru nereguli în gestionarea și protecția copiilor. Mai mulți avertizori de integritate și angajați au semnalat situații grave, inclusiv cazuri de minore care părăseau centrul pentru a se întâlni cu parteneri de etnie rromă, dar și separarea forțată a fraților și alte probleme grave. Cu toate acestea, sesizările au rămas fără răspuns și s-au luat măsuri disciplinare împotriva avertizorilor.

Florian Lincan a fost concediat după începerea anchetei și se află acum în proces judiciar pentru acuzațiile aduse. Victimele au fost supuse unor abuzuri repetate în perioada 2020-2021, iar situația a scos la iveală deficiențe grave în sistemul de protecție a copiilor.

articolul, pe larg, în PRESShub

Articole similare

LIVE VIDEO | Noile măsuri fiscale, adoptate astăzi în şedinţa de Guvern. Declaraţiile lui Marcel Ciolacu

Pachetul de măsuri fiscale destinate reducerii deficitului bugetar în anii 2023 și 2024 este aprobat în şedinţa de...

INTERCEPTĂRI în ziua flagrantului. Buzatu nu era interesat de pescuit, ci doar să ridice șpaga: Pescuiesc 5 minute și plec!

Conform referatului DNA de arestare preventivă, Dumitru Buzatu a exercitat presiuni asupra angajaților din Consiliul Județean Vaslui pe...

Croaziera de trei ani: 148 de țări, 380 de destinații, șapte continente!

Ați visat vreodată să lăsați totul baltă și să plecați în lume? Sună bine, nu? Ocolul Pământului în...

Ruleta online: regina jocurilor de noroc îți dă întâlnire în mediul virtual

O roată cu 37 sau 38 de numere, o masă acoperită cu catifea verde pe care sunt scrise...