Se majorează tariful pentru gunoi, în judeţul Olt. Noul preţ, aprobat săptămâna viitoare

Data:

Share post:

Tariful pentru serviciul de salubritate din judeţul Olt va fi majorat, în perioada următoare, atât pentru oltenii de la oraş, cât şi pentru cei din mediul rural.

Preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, a declarat joi, după şedinţa forului judeţean, că noile tarife vor fi aprobate în cadrul şedinţei Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Olt-Eco, de săptămâna viitoare.

„Astăzi, am împuternicit vicepreşedintele Consiliului Judeţean, care face parte din Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Olt-Eco, pentru a participa la şedinţa în care, mai mult ca sigur, se vor mări tarifele pentru gunoi. Aşa cum ştiţi, operatorul a depus, de un an, procedura de mărire a tarifului conform actualizării salariului minim pe economie, a anumitor cheltuieli legate de combustibil şi energie. A fost o întreagă procedură, a trebuit să angajăm nişte consultanţi care să stabilească impactul acestor creşteri asupra tarifului. Avem această documentaţie definitivă şi, în şedinţa Olt-Eco de săptămâna viitoare, se vor aproba noile tarife”, a declarat Oprescu.

Noul preţ va intra în vigoare, chiar din acest an.

„Noile tarife vor fi în jur de şase lei de persoană, în zona rurală, şi în jur de 14 lei şi ceva pentru zona urbană. După ce se va termina toată procedura, se vor aplica aceste tarife”, a mai spus Marius Oprescu.

În prezent, taxa de salubritate este de 11,74 lei de persoană, pe lună, în mediul urban, iar în mediul rural este de 3,69 lei de persoană, pe lună.

Din 2021, a devenit operațional întreg Sistemul Integrat de Management al Deșeurilor din județul Olt, proiect implementat de către instituția noastră, prin accesarea de fonduri europene în cadrul Programului Operațional Sectorial – Mediu, în valoare de peste 38 milioane euro.

Colectarea gunoiului se realizează din poartă în poartă, în zona locuințelor individuale, și la punct fix, în cazul blocurilor de locuințe.

Operatorul desemnat, în urma licitației publice, este SC Salubris SA,  iar durata contractului este de opt ani.

Articole similare

Trei motociclete implicate într-un accident rutier, în Vâlcea. Trei persoane la spital

O coliziune între trei motociclete s-a produs, marţi seara, pe drumul judeţean DJ 677D, în oraşul vâlcean Drăgăşani,...

Flori Roibu, în vârstă de 12 ani, căutată de poliţie după ce n-a mai venit acasă (UPDATE)

UPDATE: În urma căutărilor, minora a fost identificată de polițiștii din cadrul Poliției Orașului Costești, între localitățile Stolnici...

Cutremur de peste 5 grade pe Scara Richter în România

Un cutremur cu magnitudinea locală 5,2 grade pe Scara Richter s-a produs, marţi seara, în judeţul Arad, la...

Evaziunea fiscală din „păcănele” s-ar ridica la 90 milioane de euro pe an

90 de milioane de euro care ar fi trebuit să meargă la stat, sub formă de taxe, ajung...