Se majorează tariful pentru gunoi, în judeţul Olt. Noul preţ, aprobat săptămâna viitoare

Data:

Share post:

Tariful pentru serviciul de salubritate din judeţul Olt va fi majorat, în perioada următoare, atât pentru oltenii de la oraş, cât şi pentru cei din mediul rural.

Preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, a declarat joi, după şedinţa forului judeţean, că noile tarife vor fi aprobate în cadrul şedinţei Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Olt-Eco, de săptămâna viitoare.

„Astăzi, am împuternicit vicepreşedintele Consiliului Judeţean, care face parte din Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Olt-Eco, pentru a participa la şedinţa în care, mai mult ca sigur, se vor mări tarifele pentru gunoi. Aşa cum ştiţi, operatorul a depus, de un an, procedura de mărire a tarifului conform actualizării salariului minim pe economie, a anumitor cheltuieli legate de combustibil şi energie. A fost o întreagă procedură, a trebuit să angajăm nişte consultanţi care să stabilească impactul acestor creşteri asupra tarifului. Avem această documentaţie definitivă şi, în şedinţa Olt-Eco de săptămâna viitoare, se vor aproba noile tarife”, a declarat Oprescu.

Noul preţ va intra în vigoare, chiar din acest an.

„Noile tarife vor fi în jur de şase lei de persoană, în zona rurală, şi în jur de 14 lei şi ceva pentru zona urbană. După ce se va termina toată procedura, se vor aplica aceste tarife”, a mai spus Marius Oprescu.

În prezent, taxa de salubritate este de 11,74 lei de persoană, pe lună, în mediul urban, iar în mediul rural este de 3,69 lei de persoană, pe lună.

Din 2021, a devenit operațional întreg Sistemul Integrat de Management al Deșeurilor din județul Olt, proiect implementat de către instituția noastră, prin accesarea de fonduri europene în cadrul Programului Operațional Sectorial – Mediu, în valoare de peste 38 milioane euro.

Colectarea gunoiului se realizează din poartă în poartă, în zona locuințelor individuale, și la punct fix, în cazul blocurilor de locuințe.

Operatorul desemnat, în urma licitației publice, este SC Salubris SA,  iar durata contractului este de opt ani.

Articole similare

Angajări la Spitalul Slatina şi la o primărie din Olt

Se fac angajări la o primărie din Olt şi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, data limită pentru...

Şofer prins gonind cu 275 de km/h. Ce i-au făcut poliţiştii

Un tânăr s-a ales cu o amendă usturătoare după ce a fost prins de poliţişti gonind cu 275...

Cum se anunţă vremea în Oltenia în următoarele săptămâni

Alternanţele termice, cu valori maxime de până la 18 grade dar şi minime de -4 grade la munte,...

Măsurătorile făcute în zona locuinţei din Dolj care a explodat şi în curţile vecine indică în continuare prezenţa metanului, în diverse concentraţii

Autorităţile din judeţul Dolj au continuat, luni, măsurătorile în satul Bâzdâna, comuna Calopăr, acolo unde o casă a...