Se primesc înscrieri pentru tinerii care vor să urmeze o carieră militară. Care sunt condiţiile ce trebuie îndeplinite şi unde se depun dosarele

Data:

Share post:

Ministerul Apărării Naţionale desfăşoară în această perioadă o campanie de recrutare a tinerilor – băieţi şi fete, viitori absolvenţi ai învăţământului gimnazial, în vederea şcolarizării în instituţiile militare de învăţământ.

Pentru anul de învăţământ 2024/2025, Ministerul Apărării Naţionale vine în întâmpinarea tinerilor (băieţi şi fete) din municipiul Slatina şi judeţul Olt cu o ofertă educaţională generoasă. Aceştia au la dispoziţie 816 locuri pentru învăţământul liceal militar, alcătuit din 5 colegii naţionale militare:

  1.  Colegiul naţional militar „Dimitrie Cantemir”, Breaza, judeţul Prahova – 168 locuri;
  2.  Colegiul naţional militar „Mihai Viteazul”, Alba Iulia, judeţul Alba- 168 locuri;
  3. Colegiul naţional militar „Ştefan cel Mare”, Câmpulung Moldovenesc, judeţul Suceava- 168 locuri;
  4. Colegiul naţional militar „Tudor Vladimirescu”, Craiova, judeţul Dolj- 168 locuri;
  5. Colegiul naţional militar „Alexandru Ioan Cuza”, Constanța, judeţul Constanța- 144 locuri.

„Se primesc candidaţi care sunt înmatriculaţi în clasa a VIII-a, care fac dovada promovării evaluării/ testelor naţionale şi care nu depăşesc vârsta de 16 ani în cursul acestui an. Înscrierea candidaților (prin completarea unor formulare obținute de la Biroul Informare-Recrutare) termen limită: 22.03.2024”, au transmis reprezentanţii MApN.

Când se susţin probele

Susținerea probelor de selecție în Centrul Zonal de Selecție și Orientare ,,Avram Iancu” din Alba-Iulia în perioada 05.02-12.04.2024, care constau în:

– probe fizice (prima zi);

– probe psihologice (ziua a 2-a);

– interviul de evaluare final (ziua a 2-a).

Vizita medicală (doar candidații care au fost admiși la probele de selecție) în cadrul Spitalului Militar din Craiova în perioada 19.02-19.04.2024.

Finalizarea dosarelor la biroul Informare-Recrutare pănă pe data de 30.04. 2024.

Ce etape trebuie să parcurgă candidaţii

Pentru a participa la concursul de admitere în instituţiile militare de învăţământ, candidaţii vor parcurge următoarele etape:

– prezentarea pentru luarea în evidenţă la sediul Biroului Informare-Recrutare din cadrul Centrului Militar Județean Olt;

– susţinerea probelor de selecţie (evaluarea psihologică şi de evaluarea aptitudinilor fizice), la Centrul Zonal de Selecţie şi Orientare – Alba-Iulia;

– definitivarea dosarului de candidat, la sediul Biroului Informare-Recrutare din cadrul Centrului Militar Județean Olt;

– participarea la concursul de admitere în instituţiile militare de învăţământ;

– efectuarea unui examen medical la o unitate sanitară militară (Spitalul Militar Craiova).

„Pe toată durata pregătirii în instituţiile prezentate se oferă gratuit şcolarizare, cazare, echipament, hrană şi asistenţă medicală, acces la baze sportive, biblioteci, laboratoare şi multe alte facilităţi. Activităţile şcolare, dar şi cele extracuriculare, oferă elevilor reale condiţii de dezvoltare din toate punctele de vedere, într-un mediu adecvat, dar şi perspectiva unei cariere în cadrul Ministerului Apărării Naţionale.

ARMATA oferă ceea ce-şi doreşte orice tânăr aflat în momentul crucial, al alegerii drumului în viaţă, respectiv: educaţie gratuită, o bună pregătire profesională, un loc de muncă la finalizarea studiilor, posibilitatea de afirmare şi construirea unei cariere, un trai decent garantat de un venit sigur şi atractiv”, au mai transmis reprezentanţii MApN.

Pentru candidaţii domiciliaţi în judeţul Olt, activitatea de recrutare se desfăşoară la sediul Biroului Informare-Recrutare din cadrul Centrului Militar Județean Olt, situat în Slatina, strada Drăgănești nr. 29; luni, miercuri, joi şi vineri între orele 08.30 – 16.30, marţi între orele 10.30 -18.30, iar informaţii suplimentare se pot obţine la telefoanele (BIR) 0249/412031 sau (OSU)0249/431255;0249/437173.

Detalii suplimentare se găsesc şi pe internet, pe site–ul oficial al Ministerului Apărării Naţionale, la adresa www.mapn.ro. sau www.recrutare.mapn.ro.

Articole similare

Femeie şi copil de doi ani, spulberaţi de o maşină pe trecerea de pietoni, în Slatina. Copilul a decedat la spital, şoferul a fost...

Doar o pedeapsă cu suspendare au decis judecătorii pentru şoferul în vârstă de 54 de ani, din Scornicești,...

Femeie militar, arestată după ce și-ar fi bătut crunt fetiţa de doar două luni

O angajată a Ministerului Apărării Naționale acuzată că și-ar fi agresat propria fetiță, un bebeluș de două luni,...

Adolescentă izolată după un viol, în timp ce presupusul agresorul, fost primar, umblă liber

Situaţie revoltătoare într-o comună din judeţul Botoşani. După ce zilele trecute fostul primar al localităţii  Viişoara a fost...

Bărbat din Olt, ucis cu brutalitate. Un consătean a intrat pest el în casă şi l-a lovit cu o bâtă în cap, până n-a...

Un bărbat din Valea Mare a fost condamnat la nouă ani de închisoare, după ce l-a ucis pe...