Se redeschide Transfăgărăşanul. De când se poate circula pe „Drumul printre nori” (VIDEO)

Data:

Share post:

Circulaţia rutieră pe DN 7C – Transfăgărăşan se va rededschide, miercuri dimineaţă, pentru toate categoriile de autovehicule. Traficul va fi permis doar pe timpul zilei. CNAIR le recomandă şoferilor să circule cu atenţie, întrucât a crescut numărul urşilor care uneori stau chiar pe şosea.

”Miercuri, 21.06.2023, începând cu ora 08:00, se va deschide circulaţia rutieră pe Transfăgărăşan (DN 7C), între Piscu Negru (km 104+000) şi Cabana Bâlea Cascadă (km 130+800), pentru toate categoriile de autovehicule. Precizăm că circulaţia va fi permisă doar pe timpul zilei, între orele 07:00 – 21:00. În cazul unor fenomene meteorologice nefavorabile drumul va fi închis temporar. Asta până când vremea va permite redeschiderea în condiţii de siguranţă”, a transmis, marţi seară, CNAIR.

Şoferii sunt sfătuiţi să circule cu atenţie. Asta pentru că anul acesta a crescut numărul urşilor care se deplasează şi chiar staţionează pe partea carosabilă.

”Pentru a evita evenimente nedorite este foarte important să nu încercaţi să hrăniţi urşii, chiar dacă vă aflaţi în autovehicol. Să nu faceţi gesturi care ar putea să declanşeze reacţii agresive ale acestora”, a menţionat sursa citată.

Recent, directorul CNAIR, Cristian Pistol, anunţa că doreşte ca „drumul printre nori” să fie deschis o perioadă mai lungă. Acesta a anunţat elaborarea unui studiu de fezabilitate prin care să fie găsite soluţii tehnice pentru menţinerea DN 7C deschis pentru circulaţie, între Piscul Negru şi Cabana Bâlea Cascadă, o perioadă cât mai lungă, în fiecare an.

Operaţiunile de deszăpezire a Transfăgărăşanului au început, în acest an, în luna mai, când stratul de zăpadă avea peste cinci metri grosime în unele zone. Totuşi, reprezentanţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Braşov se arătau încrezători că traficul va fi reluat mai devreme de termenul obişnuit, de 1 iulie, arată News.ro.

Articole similare

„Antrenorul de copii geniali”, prins în flagrant în timp ce ar fi violat un minor

Un tânăr cunoscut ca „antrenorul de copii geniali” a fost prins în flagrant în timp ce ar fi...

Criminalul femeii medic stomatolog, prins (VIDEO)

Principalul suspect în cazul uciderii femeii medic stomatolog din Brăila a fost prins și dus la audieri. Principalul suspect...

Cod galben de instabilitate atmosferică: Vijelii și grindină duminică, urmate de val de căldură intensă

Meteorologii au emis un cod galben de instabilitate atmosferică pentru duminică, anunțând vijelii și grindină în majoritatea țării,...

Simona Halep nu mai poate. Greșelile pe care le-a făcut, văzute de Ion Țiriac

București. Simona Halep a disputat doar un meci complet la Miami Open, marcându-și revenirea pe teren după suspendarea...