Se redeschide Transfăgărăşanul. De când se poate circula pe „Drumul printre nori” (VIDEO)

Data:

Share post:

Circulaţia rutieră pe DN 7C – Transfăgărăşan se va rededschide, miercuri dimineaţă, pentru toate categoriile de autovehicule. Traficul va fi permis doar pe timpul zilei. CNAIR le recomandă şoferilor să circule cu atenţie, întrucât a crescut numărul urşilor care uneori stau chiar pe şosea.

”Miercuri, 21.06.2023, începând cu ora 08:00, se va deschide circulaţia rutieră pe Transfăgărăşan (DN 7C), între Piscu Negru (km 104+000) şi Cabana Bâlea Cascadă (km 130+800), pentru toate categoriile de autovehicule. Precizăm că circulaţia va fi permisă doar pe timpul zilei, între orele 07:00 – 21:00. În cazul unor fenomene meteorologice nefavorabile drumul va fi închis temporar. Asta până când vremea va permite redeschiderea în condiţii de siguranţă”, a transmis, marţi seară, CNAIR.

Şoferii sunt sfătuiţi să circule cu atenţie. Asta pentru că anul acesta a crescut numărul urşilor care se deplasează şi chiar staţionează pe partea carosabilă.

”Pentru a evita evenimente nedorite este foarte important să nu încercaţi să hrăniţi urşii, chiar dacă vă aflaţi în autovehicol. Să nu faceţi gesturi care ar putea să declanşeze reacţii agresive ale acestora”, a menţionat sursa citată.

Recent, directorul CNAIR, Cristian Pistol, anunţa că doreşte ca „drumul printre nori” să fie deschis o perioadă mai lungă. Acesta a anunţat elaborarea unui studiu de fezabilitate prin care să fie găsite soluţii tehnice pentru menţinerea DN 7C deschis pentru circulaţie, între Piscul Negru şi Cabana Bâlea Cascadă, o perioadă cât mai lungă, în fiecare an.

Operaţiunile de deszăpezire a Transfăgărăşanului au început, în acest an, în luna mai, când stratul de zăpadă avea peste cinci metri grosime în unele zone. Totuşi, reprezentanţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Braşov se arătau încrezători că traficul va fi reluat mai devreme de termenul obişnuit, de 1 iulie, arată News.ro.

Articole similare

Dragoş Andreescu, tânărul pasionat de istorie care organizează tururi ghidate prin clădirile vechi din Craiova şi Oltenia

Dragoş Andreescu este un tânăr care, după mai bine de un deceniu în care a luat la pas...

Posibilă pătrundere neautorizată în spațiul aerian al României, detectată de Sistemul de supraveghere radar

Sistemul de supraveghere radar a semnalat, noaptea trecută, o potențială intrare neautorizată în spațiul aerian național, confirmă Ministerul...

Dana Roba a chemat ambulanţa de urgenţă! Cu ce probleme se confruntă după ce a suferit mai multe operaţii complicate

Dana Roba l-a confruntat în sala de judecată pe Daniel Balaciu, cel care a agresat-o fizic, dar a...

Cafeaua de după-amiază. Consecințele unui obicei foarte des întâlnit

Cafeaua de după-amiază este un obicei foarte des întâlnit, în rândul persoanelor active. Cei care aumult de...