Siminica Mirea (PSD Olt): Măsuri pentru familiile tinere și încurajarea creșterii natalității

Data:

Share post:

Senatorul PSD Olt Siminica Mirea anunţă programul social-democraţilor pentru creșterea natalității în România, elaborat de Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse în colaborare cu alte două ministere PSD.

Programul are ca scop sprijinirea familiilor care amână decizia de a avea copii din motive materiale. Măsurile propuse includ TVA redus la produsele destinate copiilor, sprijin pentru educația timpurie și consultații gratuite pentru femeile gravide. De asemenea, se oferă sprijin financiar pentru tratamentul stomatologic al copiilor și pentru servicii educaționale familiilor cu venituri reduse.

Alte inițiative includ voucherul Materna, carduri de reduceri pentru familiile numeroase și protecția mamei la întoarcerea în câmpul muncii. Obiectivul este îmbunătățirea condițiilor de viață pentru familiile tinere și încurajarea creșterii natalității în țară.

„Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse se află în etapa finală a elaborării Pachetului legislativ pentru creșterea natalității, un program social-democrat realizat prin colaborarea a trei miniștri PSD: Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Ministerul Finanțelor și Ministerul Muncii și Solidarității Sociale. Scopul acestui program este de a sprijini familiile care, din motive materiale, amână decizia de a avea un copil. Printre măsurile prevăzute se numără: TVA redus pentru produsele destinate copiilor, un program de sprijin pentru educația timpurie și consultații gratuite pentru femeile gravide. În plus, programul „Un copil, un zâmbet pentru viitor” va oferi sprijin de până la 1.500 de lei pentru tratamentul stomatologic al copiilor, iar familiile cu venituri de până la 8.000 lei pe lună vor primi sprijin financiar pentru servicii educaționale. Alte măsuri includ voucherul Materna, carduri de reduceri pentru familii numeroase și protecția mamelor care se reintorc în câmpul muncii. Aceste măsuri au scopul de a îmbunătăți condițiile de viață pentru familiile tinere și de a încuraja creșterea natalității în România”, a transmis Siminica Mirea.

Articole similare

Dragoş Andreescu, tânărul pasionat de istorie care organizează tururi ghidate prin clădirile vechi din Craiova şi Oltenia

Dragoş Andreescu este un tânăr care, după mai bine de un deceniu în care a luat la pas...

Posibilă pătrundere neautorizată în spațiul aerian al României, detectată de Sistemul de supraveghere radar

Sistemul de supraveghere radar a semnalat, noaptea trecută, o potențială intrare neautorizată în spațiul aerian național, confirmă Ministerul...

Dana Roba a chemat ambulanţa de urgenţă! Cu ce probleme se confruntă după ce a suferit mai multe operaţii complicate

Dana Roba l-a confruntat în sala de judecată pe Daniel Balaciu, cel care a agresat-o fizic, dar a...

Cafeaua de după-amiază. Consecințele unui obicei foarte des întâlnit

Cafeaua de după-amiază este un obicei foarte des întâlnit, în rândul persoanelor active. Cei care aumult de...