Sindicalist: OMV vrea sute de hectare de teren al Complexului Energetic Oltenia

Data:

Share post:

Planul secret al companiei austriece OMV legat de ruinele Complexului Energetic Oltenia a fost dezvăluit de liderul sindical Constantin Crețan. El afirmă că austriecii de la OMV doresc să obțină controlul asupra a sute de hectare de teren în Gorj și asupra rezervelor de zgură și cenușă de la termocentrale.

Conform lui Crețan, planul de restructurare al Complexului Energetic Oltenia, care prevede construirea de parcuri fotovoltaice pe terenuri care ar trebui restituite proprietarilor, după exploatarea cărbunelui, va fi atacat în instanță. El susține că interesul austriecilor este de fapt să obțină controlul asupra rezervelor de zgură și cenușă din care se pot extrage metale valoroase prin prelucrare.

CITEŞTE ŞI: FOTO | Ninge la Rânca. S-a depus un strat de zăpadă considerabil

Liderul Federației Naționale a Muncii a mai spus, la Radio Infinit, că actuala conducere a Complexului Energetic Oltenia și cei care vor îndrăzni să intre pe terenurile destinate construirii de parcuri fotovoltaice, riscă să aibă probleme cu legea.

Articole similare

Semnele care pot anunța un nou război mondial. Biblia cuprinde o parte dintre ele

Prezentul este marcat de două mari războaie, care ar putea duce la un conflict de amploare în lume....

Luptă strânsă la Primăria Sectorului 1. Armand, Tuță și Tudorache, în fruntea sondajelor

După prima săptămână a campaniei electorale, competiția pentru Primăria Sectorului 1 este extrem de intensă, cu trei candidați...

Orban a venit la Târgu-Jiu. Forța Dreptei Gorj are un nou lider

Robert Ștefan Chițu, medic epidemiolog, este noul președinte al partidului  Forța Dreptei Gorj, luându-i locul consilierului județean Gheorghe...

Regi ai romilor luaţi în vizor de Garda de Mediu. Topeau plumb în curte

Două imobile ale autointitulaților regi ai romilor Dorin și Daniel Cioabă au fost controlate de comisarii Gărzii de...