Sistemul informatic din sistemul sanitar a fost stabilizat, după săptămâni de avarii

Data:

Share post:

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) anunţă, marţi, că Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate (PIAS) a fost stabilizată, după o perioadă de avarii, şi funcţionează în parametri normali.

”Începând de astăzi, funcţionarea Platformei Informatice a Asigurărilor de Sănătate (PIAS) a fost stabilizată, după o perioadă de fluctuaţii. Pentru zilele de la finalul lunii trecute în care PIAS a fost indisponibilă pentru transmiterea şi validarea serviciilor medicale acordate de furnizorii în relaţii contractuale cu casele de asigurări de sănătate, a fost emis un Ordin al preşedintelui CNAS (nr. 602/2023) care prevede derogări de la regulile generale de transmitere şi validare a datelor respective”, a transmis, marţi, CNAS, într-un comunicat de presă.

Sursa citată a precizat că, în scurt timp, va fi emis un ordin similar şi pentru intervalul 1 – 25 iulie, în care unele componente ale PIAS au continuat să nu funcţioneze în parametri normali.

Articole similare

LIVE VIDEO | Noile măsuri fiscale, adoptate astăzi în şedinţa de Guvern. Declaraţiile lui Marcel Ciolacu

Pachetul de măsuri fiscale destinate reducerii deficitului bugetar în anii 2023 și 2024 este aprobat în şedinţa de...

INTERCEPTĂRI în ziua flagrantului. Buzatu nu era interesat de pescuit, ci doar să ridice șpaga: Pescuiesc 5 minute și plec!

Conform referatului DNA de arestare preventivă, Dumitru Buzatu a exercitat presiuni asupra angajaților din Consiliul Județean Vaslui pe...

Croaziera de trei ani: 148 de țări, 380 de destinații, șapte continente!

Ați visat vreodată să lăsați totul baltă și să plecați în lume? Sună bine, nu? Ocolul Pământului în...

Ruleta online: regina jocurilor de noroc îți dă întâlnire în mediul virtual

O roată cu 37 sau 38 de numere, o masă acoperită cu catifea verde pe care sunt scrise...