Site-ul Ministerului Educaţiei, piratat. Hackeri au postat mesajul ”Dragi elevi, nu vă mai bateţi capul cu şcoala, este o pierdere de timp”

Data:

Share post:

Site-ul Ministerului Educaţiei a fost atacat, în această dimineaţă, de hackeri. Aceştia au postat un mesaj prin care spun că „şcoala este o pierdere de timp”. Reprezentanţii instituţiei au anunţat că se lucrează pentru remedierea problemei.

”Dragi elevi, nu vă mai bateţi capul cu şcoala, este o pierdere de timp. Ce te învaţă şcoala în 10 ani poţi învăţa gratis pe Youtube în 10 luni”, a apărut pe site-ul instituţiei, înainte ca pagina să fie setată ca fiind în mentenanţă. Reprezentanţii Ministerului Educaţiei au transmis că platforma nu conţine date personale, ci doar informaţii publice, iar specialiştii lucrează pentru repunerea în funcţiune. De asemenea, se evaluează vulnerabilităţile.

”Administratorii IT ai Ministerului Educaţiei analizează incidentul cibernetic care a condus la blocarea site-ului www.edu.gov.ro, în cursul dimineţii de 08 mai 2023. Specialiştii în tehnologia informaţiei lucrează pentru consolidarea infrastructurii paginii şi repunerea acesteia în funcţiune în cel mai scurt timp. Sunt efectuate operaţiuni de evaluare, izolare şi remediere a eventualelor vulnerabilităţi. Până la finalizarea acţiunilor de auditare de securitate, site-ul va rămâne în modul offline”, a transmis, luni, Ministerul Educaţiei.

Instituţia precizează că site-ul www.edu.gov.ro conţine doar date publice şi de informare a cetăţenilor, nefiind compromise date confidenţiale.

”Prioritatea instituţiei noastre este soluţionarea rapidă a incidentului pentru a ne asigura că edu.ro nu mai prezintă riscuri de securitate cibernetică şi poate fi utilizat din nou fără riscuri”, a mai transmis ministerul, citat de News.ro.

 

Articole similare

Se cere demisia prefectului Ștefan Nicolae după ce a participat la mitingul neautorizat al PNL Slatina

PSD Olt cere demisia noului prefect Ștefan Nicolae, chiar în ziua în care acesta a depus jurământul. Președintele PSD...

Tânăr din Olt în comă după ce a încercat să-şi pună capăt zilelor. S-a aruncat de la etaj

Tragedie în judeţul Olt. Un bărbat, în vârstă de 35 de ani, se zbate între viaţă şi moarte...

Un preot a primit acord pentru a candida din partea AUR la funcţia de primar

​Un preot din Suceava a solicitat și a primit acordul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților pentru a candida la...

Femeie rănită în urma unui accident grav la Vâlcea

O femeie a ajuns astăzi la spital în urma unui accident grav petrecut în localitatea Călimănești, pe DN7,...