Şofer din Craiova, drogat la volan pe Drumul Expres Craiova-Piteşti. Drugtestul a indicat prezenţa a patru substanţe psihoactive

Data:

Share post:

Un tânăr în vârstă de 20 de ani, din Craiova, a fost depistat de poliţiştii olteni la volanul unei maşini, pe Drumul Expres Craiova-Piteşti, sub influenţa a patru substanţe psihoactive. El s-a ales cu un dosar penal.

Maşina condusă de tânăr a fost oprită, miercuri, în cadrul unei acţiuni a oamenilor legii.

Întrucât conducătorul auto prezenta un comportament suspect, a fost testat cu aparatul drugtest care a indicat prezența a patru substanțe psihoactive, respectiv: T1B THC, T2B OPI, T3B AMP și T1C MDMA.

Bărbatul a fost condus la o unitate spitalicească pentru prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a prezenței substanțelor în organism.

El este acum cercetat penal.

„Pe numele tânărului, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, transmite IPJ Olt.

Zeci de amenzi, în urma raziei desfăşurate de poliţişti

O razie, cu efective mărite, pe drumurile publice din orașul Balș și comunele limitrofe, a fost organizată joi de poliţiştii olteni.

În cadrul acțiunii organizate de către Serviciul Rutier Olt, au fost angrenați 14 polițiști rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

„Acțiunea a vizat depistarea conducătorilor auto care nu respectă normele privind circulația pe drumurile publice, acționându-se cu preponderență pentru depistarea conducătorilor auto care conduc sub influența alcoolului sau a altor substanțe psihoactive, dar și a celor care nu respectă regimul legal de viteză”, transmite IPJ Olt.

Polițiștii au aplicat 51 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 20.000 de lei. Dintre acestea, 46 au fost aplicate conform Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare și 5 pentru alte acte normative.

Totodată, polițiștii au reținut un permis de conducere și patru certificate de înmatriculare, fiind constatată și o infracțiune la regimul rutier.

Articole similare

Cine au fost primii locuitori ai teritoriului României. Unii aveau pielea neagră, iar „Ion de la Anina” este cel mai vechi european

Teritoriul României de astăzi a fost locuit încă de acum aproximativ acum un milion de ani în urmă....

Scandalul dintre partidul lui Piedone și Realitatea Plus ia amploare / Curg plângerile la adresa postului tv (document)

Scandalul dintre partidul lui Cristian Popescu Piedone și Realitatea Plus ia amploare. PUSL a formulat o plângere împotriva...

Cristian Popescu Piedone: Lăsați-mi în pace nepoțeii, nora, soția, soacra!

Într-o postare recentă pe rețelele de socializare, primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone a denunțat hărțuirile și presiunile...

Revolta profesorului Iliescu de la Universitatea București: „Cel mai grozav lucru pe care au reușit să-l facă politicienii din România a fost să distrugă...

România politică nu e nici măcar în feudalism, crede Dragoș Iliescu, profesor de psihologie. „Pentru că într-un sistem...