Şofer din Craiova, drogat la volan pe Drumul Expres Craiova-Piteşti. Drugtestul a indicat prezenţa a patru substanţe psihoactive

Data:

Share post:

Un tânăr în vârstă de 20 de ani, din Craiova, a fost depistat de poliţiştii olteni la volanul unei maşini, pe Drumul Expres Craiova-Piteşti, sub influenţa a patru substanţe psihoactive. El s-a ales cu un dosar penal.

Maşina condusă de tânăr a fost oprită, miercuri, în cadrul unei acţiuni a oamenilor legii.

Întrucât conducătorul auto prezenta un comportament suspect, a fost testat cu aparatul drugtest care a indicat prezența a patru substanțe psihoactive, respectiv: T1B THC, T2B OPI, T3B AMP și T1C MDMA.

Bărbatul a fost condus la o unitate spitalicească pentru prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a prezenței substanțelor în organism.

El este acum cercetat penal.

„Pe numele tânărului, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, transmite IPJ Olt.

Zeci de amenzi, în urma raziei desfăşurate de poliţişti

O razie, cu efective mărite, pe drumurile publice din orașul Balș și comunele limitrofe, a fost organizată joi de poliţiştii olteni.

În cadrul acțiunii organizate de către Serviciul Rutier Olt, au fost angrenați 14 polițiști rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

„Acțiunea a vizat depistarea conducătorilor auto care nu respectă normele privind circulația pe drumurile publice, acționându-se cu preponderență pentru depistarea conducătorilor auto care conduc sub influența alcoolului sau a altor substanțe psihoactive, dar și a celor care nu respectă regimul legal de viteză”, transmite IPJ Olt.

Polițiștii au aplicat 51 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 20.000 de lei. Dintre acestea, 46 au fost aplicate conform Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare și 5 pentru alte acte normative.

Totodată, polițiștii au reținut un permis de conducere și patru certificate de înmatriculare, fiind constatată și o infracțiune la regimul rutier.

Articole similare

Programul Casa Verde Fotovoltaice, blocat în instanţă

Administrația Fondului pentru Mediu a anunțat marți că Programul Casa Verde Fotovoltaice va fi suspendat în urma unei...

Primarul Emil Moţ a inaugurat noua sală de sport nouă de la Şcoala „Vlaicu Vodă” Slatina

Sala de sport construită de Primăria Slatina pentru Şcoala Gimnazială „Vlaicu Vodă” a fost inaugurată, miercuri, de primarul...

Fost ministru al Justiţiei trimis în judecată după ce a lovit un motociclist cu maşina

Fostul ministru al Justiției Monica Macovei a fost trimisă în judecată pentru infracțiunea de vătămare din culpă în...

Copile agresate sexual şi ameninţate cu moarte într-un autobuz (VIDEO)

Scene şocante s-au petrecut zilele trecute într-un autobuz din Galaţi. Două adolescente de 16 ani au fost agresate...