Șoferii băuți sau drogați care fac accidente mortale merg direct la închisoare

Data:

Share post:

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat vineri, 7 iulie, legea iniţiată de senatorul PSD Robert Cazanciuc şi de senatorul PNL Daniel Fenechiu. Aceasta prevede ca șoferii care se urcă la volan sub influența alcoolului sau a drogurilor ori fără permis de conducere și fac accidente mortale să ajungă la închisoare, a transmis Administrația Prezidențială.

„Nicio instanţă din România nu îi va mai putea condamna cu suspendare pe cei care ucid oameni pe drumurile ţării urcaţi băuţi sau drogaţi sau fără permis la volan”, a spus fostul ministru al justiției Robert Cazanciuc, la finalul lunii iunie, după ce Camera Deputaților a votat proiectul în calitate de for decizional.

Senatorul PSD a fost cel care a introdus în procedură de urgenţă parlamentară acest proiect de lege, la finalul anului trecut.

„20.000 de persoane sunt trimise în medie, anual, în faţa instanţelor de judecată pentru conducere fără permis, sub influența băuturilor alcoolice sau a drogurilor. În acest context, dorim ca instanțele să nu mai poată dispune închisoare cu suspendare pentru ucidere din culpă pentru astfel de situații. Orice șofer care mai procedează așa trebuie să știe că drumul său va duce la închisoare”, a spus Robert Cazanciuc.

Articole similare

Începe sezonul estival la Plaja Olt. Care sunt tarifele

Începând de mâine se dă startul sezonului estival la Plaja Olt. Programul de funcționare va fi de luni...

A fost deschis un spațiu pentru colectarea deșeurilor de medicamente, la Spitalul Județean Slatina

Deșeurile de medicamente rezultate de la populație pot fi predate în locația special amenajată din incinta Spitalului Județean...

Bărbat mort la locul de muncă. A fost lovit de un TIR

Un bărbat de 52 de ani a murit, astăzi, după ce a fost acroşat de un TIR în...

TEST ONLINE | La ce riscuri vă expuneţi în funcţie de cât alcool consumaţi

Institutul Naţional de Statistică organizează în această perioadă Săptămâna Naţională a Testării AUDIT. Astfel, în intervalul 17-23 iunie,...