Şoferii de TIR nu vor mai fi amendaţi pentru expirarea rovinietei în cazul în care sunt timpi mari de aşteptare în vamă. Guvernul modifică legea

Data:

Share post:

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, joi, că Guvernul modifică în şedinţă cadrul legal astfel încât şoferii de TIR să nu mai fie amendaţi pentru expirarea rovinietei în cazul în care sunt timpi mari de aşteptare în vamă.

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat în şedinţa Executivului că, în privinţa transportului, vor veni cu o soluţie ce rezolvă o cerinţă importantă a transportatorilor.

”Modificăm cadrul legal astfel încât şoferii de TIR să nu mai fie amendaţi pentru expirarea rovinietei în cazul în care sunt timpi mari de aşteptare în vamă. Consider că acesta este gestul corect până venim cu o altă rezolvare din setul de măsuri agreate cu transportatorii, cea a culoarelor dedicate la frontieră şi în Portul Constanţa”, a spus premierul.

Marcel Ciolacu a precizat că, din ce a înţeles, şi soluţia negociată de reprezentanţii transportatorilor împreună cu ASF pentru reducerea preţului RCA funcţionează. ”În doar câteva zile au fost emise peste 700 de oferte la tariful recomandat, ce nu depăşeşte 9.000 lei şi sunt convins că se va ajunge rapid la mii de asemenea poliţe”, a arătat Ciolacu.

Şeful Executivului a subliniat că ministrul Transporturilor a continuat dialogul astfel încât şi alte solicitări ale transportatorilor să fie rezolvate prin proceduri interne ale instituţilor din subordinea Ministerului, referitor la examinarea psihologică a personalului din transportul rutier şi la normele şi procedurile de control ale Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier.

Articole similare

Se cere demisia prefectului Ștefan Nicolae după ce a participat la mitingul neautorizat al PNL Slatina

PSD Olt cere demisia noului prefect Ștefan Nicolae, chiar în ziua în care acesta a depus jurământul. Președintele PSD...

Tânăr din Olt în comă după ce a încercat să-şi pună capăt zilelor. S-a aruncat de la etaj

Tragedie în judeţul Olt. Un bărbat, în vârstă de 35 de ani, se zbate între viaţă şi moarte...

Un preot a primit acord pentru a candida din partea AUR la funcţia de primar

​Un preot din Suceava a solicitat și a primit acordul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților pentru a candida la...

Femeie rănită în urma unui accident grav la Vâlcea

O femeie a ajuns astăzi la spital în urma unui accident grav petrecut în localitatea Călimănești, pe DN7,...