Sondaj. Cursa pentru Capitală: Burduja creşte în intenția de vot, Piedone scade. Unde se situeazǎ Firea şi Nicuşor Dan

Data:

Share post:

Cel mai recent sondaj Sociopol îl plasează pe Nicușor Dan pe primul loc în intenția de vot pentru Primăria Capitalei (cu 37%), înregistrând o stagnare față de un sondaj precedent. O creștere de 4% este înregistrată în cazul lui Sebastian Burduja (16%), în timp ce Cristian Popescu Piedone (18%) este în scădere în preferințele electoratului.

Sondaj Sociopol arată că în continuare, Nicușor Dan (independent, susținut de ADU) are prima șansă să câștige Primăria Municipiului București, cu aproape 40% (37%). Evoluție relativ constantă de vot. În continuare, Gabriela Firea (PSD) și Cristian Popescu Piedone (PU-SL) își împart aproape la egalitate bazinul în mare măsură comun de votanți, fiind mult în urmă cu procentele față de Nicușor Dan: Firea 23%, Piedone 18%. Firea evoluție constantă, Piedone în scădere. Sebastian Burduja (PNL) cunoaște o creștere semnificativă de la anteriorul sondaj Sociopol încoace, aproape ajungându-l pe Piedone cu 16%. Mihai Enache (AUR) obține 5%, în scădere față de sondajul anterior Sociopol”, a scris, sâmbătă, sociologul Mirel Palada pe pagina sa de Facebook.

sondaj

Potrivit unui alt sondaj Sociopol, realizat între 24 și 26 aprilie, prezentat de sociolog, Nicușor Dan, se afla pe aceiași poziție, cu 37% din intenţiile de vot ale bucureştenilor, urmat de Cristian Popescu Piedone și de Gabriela Firea cu câte 22%, în timp ce Sebastian Burduja se afla pe locul trei cu 11%, iar Mihai Enache pe locul patru cu 7%.

Potrivit sursei citate, sondajul prezentat sâmbătă a fost realizat „la începutul campaniei, cu o lună înainte de alegeri (7 – 10 mai)”.

Conform unui alt sondaj, realizat de CURS, în perioada 2-9 aprilie, Nicușor Dan obținea 29% din intenția de vot pentru Primăria Capitalei, urmat de Gabriela Firea cu 26% și de Cristian Popescu Piedone, cu 25%. Pe locul patru era plasat Sebastian Burduja cu 12%, în timp ce candidatul AUR, Mihai Enache obținea 7%.

Iar potrivit unui alt sondaj realizat de INSCOP, a cărui date au fost culese în perioada 23 – 27 aprilie, Nicuşor Dan se afla pe primul loc în intenţiile de vot ale bucureştenilor pentru postul de primar general, cu 38,5 % din opţiuni, urmat de Cristian Popescu Piedone – 27,4% şi de Gabriela Firea – 21,4%. Sebastian Burduja obținea 10,1% şi Mihai Enache 2,4%.

Articole similare

Ce este Parlamentul European și ce rol are

Ce este Parlamentul European și ce rol are sunt chestiuni de mare interes în această perioadă. Mai ales...

Ludovic Orban și-a sărbătorit ziua de naștere la Brăila

Liderul Forța Dreptei Ludovic Orban a mărturisit că-l leagă multe amintiri de Orașul Brăila • fostul premier s-a...

Scenariu lansat de Dîncu: Mircea Geoană ar putea ajunge în finala prezidenţială

Liderul social-democrat Vasile Dîncu a afirmat, sâmbătă, în emisiunea Insider electoral de la Prima TV, că secretarul general...

Eduard Hellvig: Guvernarea sau politica de dragul funcţiilor sau a cifrelor este mereu un blestem pentru un partid

Eduard Hellvig a transmis un mesaj cu ocazia împlinirii a 149 de ani de liberalism în România. Fostul...