Sondaj IPSOS. Popescu Piedone, singurul candidat care a pierdut 20 de procente într-o lună

Data:

Share post:

Mai puțin de două săptămâni ne despart de alegerile locale din 9 iunie. Agenția IPSOS a publicat un nou sondaj în care a analizat intenția de vot a electoratului bucureștean.

Sondaj IPSOS pentru Primăria Capitalei

În sondajul IPSOS, Nicușor Dan și Alianța Dreaptă sunt pe primul loc, cu o intenție de vot de 43%. La mare distanță, pe locul doi se află Cristian Popescu, candidatul PUSL, cu 27,6%.

Fostul primar Gabriela Firea ocupă poziția a treia cu o intenție de vot de 19,1%, iar candidatul PNL, Sebastian Burduja este cotat cu 5,7%. În privința alegerilor pentru consilierii generali, tot Alianța Drepta Unită este favorită să câștige, urmată de PSD, PUSL și PNL. Sondajul s-a realizat în intervalul 8-12 mai pe un eșantion de 1.200 de respondenți, cu o marjă de eroare de 2,8%,

În cazul primarului Nicușor Dan, în pofida atacurilor venite din partea liberalilor, se observă o creștere semnificativă, de aproximativ 5%, de la 38,7% în luna aprilie, la 43%. Cristian Popescu Piedone a înregistrat cea mai mare scădere, de la 45,8%, cât arătau sondajele în luna aprilie, la 27,6%.

IPSOS

Cristian Popescu Piedone a pierdut peste 20 de procente

De menționat este că Diana Șoșoacă are un scor mai bun decât candidatul AUR. Președintele SOS ar obține 2,6%, spre deosebire de 1,9% scorul electoral al candidatului AUR, Mihai Enache.

Sociologii IPSOS au luat în considerare scenariul puțin probabil în care Piedone s-ar retrage din cursa pentru PMB. În acest caz, Nicușor Dan ar urca până la 52,4%. Gabriela Firea și Sebastian Burduja ar obține 29,3 respectiv 8,9%.

În privința outsiderilor, Diana Șoșoacă ar fi votată de 5,6% dintre bucureșteni, 3,5% ar merge pe mâna candidatului AUR Mihai Enache și doar, 0,3% ar pune ștampila pe Adrian Pânișoara, reprezentantul PER, potrivit B1.

Sondaj: Intenția de vot pentru Consiliul General al Municipiului București:

Alianța Dreapta Unită: 36,4%;
– PSD: 27,5%;
– PUSL: 13,7%;
– PNL: 10,5%;
– AUR: 6,4%;
– REPER: 2,7%;
– SOS: 2,6%.

Intenție de vot la europarlamentare, doar pe București

– Alianța PSD-PNL. 39,5%;
– Alianța Dreapta Unită: 34,6%;
– PUSL: 10,6%;
– AUR: 7,4%;
– REPER: 3,5%;
– SOS: 2,3%.

Articole similare

Bătrână din Olt ucisă cu brutalitate de nepoata sa (VIDEO)

O tânără în vârstă de 29 de ani, din Slatina, a fost reţinută după şi-a ucis cu brutalitate...

Şarpe de peste un metru şi jumătate, scos cu jandarmii dintr-un garaj (VIDEO)

Jandarmii din judeţul Mehedinţi au intervenit în comuna Devesel pentru a îndepărta un şarpe găsit într-un garaj. Reptila...

Copilă de 13 ani, agresată sexual de unchiul său. Poliţia a deschis o anchetă

Poliţia a deschis o anchetă după ce o copilă de doar 13 ani ar fi fost agresată sexual...

Nicușor Dan, felicitat telefonic de Marcel Ciolacu după rezultatele alegerilor: „Mi-a zis că ar trebui să vorbim de viitorul Bucureştiului”

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, spune că, după rezultatul alegerilor, premierul Marcel Ciolacu l-a sunat să-l felicite...