Sorin Grindeanu a anunţat câştigătorul pentru tronsonul 1 din DEx Craiova – Pitești

Data:

Share post:

Ministrul Transporturilor a anunţat asocierea de firme care se va ocupa de finalizarea lucrărilor pe Tronsonul 1 al DEx Craiova – Piteşti. 

Aşa cum Reporter24.ro vă anunţa încă de acum două săptămâni, turcii de la Ozaltin au fost desemnați pentru finalizarea tronsonului 1 al DEx Craiova – Pitești. Anunţul a fost făcut chiar de Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

„A fost desemnat câștigătorul contractului pentru finalizarea lucrărilor pe #Tronsonul1 al Drumului Expres #Craiova- #Pitești (17,7 km). Asocierea de constructori români și turci va avea la dispoziție 439,29 milioane de lei (fără TVA) și 18 luni pentru a finaliza lucrările, după semnarea contractului”, a anunţat Sorin Grindeanu, pe pagina lui de Facebook.Potrivit acestuia, finanțarea lucrărilor între Craiova și Robănești este asigurată din Fonduri Europene Nerambursabile. Procedurile pentru semnarea contractului vor putea fi demarate peste 10 zile, dacă nu vor fi depuse contestații.

Contractul precedent pentrutronsonul 1 al DEx Craiova – Pitești a fost reziliat la sfârșitul anului trecut. Asta după ce constructorul italian desemnat iniţial nu a mai fost capabil să continue lucrările.

UMB, cel mai puternic constructor român de autostrăzi, câștiga de regulă licitațiile la care participa. Mai mult, în cazul acestui tronson ar fi avut avantajul că a câștigat și celelalte trei troansoane ale DEx12.

Stadiul lucrărilor la data rezilierii contractului inițial încheiat cu constructorul italian Tirrena Scavi era de 57,06%.

Articole similare

Ce este Parlamentul European și ce rol are

Ce este Parlamentul European și ce rol are sunt chestiuni de mare interes în această perioadă. Mai ales...

Ludovic Orban și-a sărbătorit ziua de naștere la Brăila

Liderul Forța Dreptei Ludovic Orban a mărturisit că-l leagă multe amintiri de Orașul Brăila • fostul premier s-a...

Scenariu lansat de Dîncu: Mircea Geoană ar putea ajunge în finala prezidenţială

Liderul social-democrat Vasile Dîncu a afirmat, sâmbătă, în emisiunea Insider electoral de la Prima TV, că secretarul general...

Eduard Hellvig: Guvernarea sau politica de dragul funcţiilor sau a cifrelor este mereu un blestem pentru un partid

Eduard Hellvig a transmis un mesaj cu ocazia împlinirii a 149 de ani de liberalism în România. Fostul...