Streptococul A a ucis 26 copii în Marea Britanie. Scoția raportează primele două decese

Data:

Share post:

Doi copii cu vârste sub 10 ani din Scoția au murit din cauza infecției cu streptococul A, au confirmat miercuri șefii din domeniul sănătății. Decesele cauzate de această infecție bacteriană, de obicei ușoară, sunt primele înregistrate în acest sezon.

Numărul deceselor cauzate de streptococul A în rândul copiilor din Marea Britanie a ajuns la 26.

Cele mai recente date ale Agenției britanice de securitate sanitară (UKHSA) arată că 21 de copii din Anglia au murit din cauza infecției, doi copii din Țara Galilor și unul din Irlanda de Nord.

Scoția a înregistrat un total de șapte decese cauzate de streptococul A în acest sezon – celelalte cinci fiind înregistrate în rândul adulților. Cifra este în concordanță cu numărul maxim înregistrat de-a lungul unei ierni întregi în anii anteriori.

Într-un raport publicat miercuri, Public Health Scotland (PHS) a declarat că a înregistrat șapte decese cauzate de o complicație a Streptococului A, numită Streptococul invaziv de grup A (iGAS), începând cu luna octombrie.

Două dintre cele mai grave forme ale acestei boli invazive sunt fasciita necrozantă și sindromul de șoc toxic streptococic. Ambele pot ucide.

Agenția a confirmat că două dintre decese au fost înregistrate în rândul copiilor cu vârsta sub 10 ani, restul de cinci fiind adulți.

„Fiecare deces este o tragedie, în special cele ale copiilor mici, gândurile mele sunt cu familiile și cei dragi afectați”, a scris pe Twitter ministrul scoțian al sănătății, Humza Yousaf.

PHS a precizat că în săptămâna care s-a încheiat la 25 decembrie au fost înregistrate 869 de raportări de laborator pentru streptococul A, o reducere față de cele 1.079 din săptămâna precedentă.

Ce este streptococul A

Bacteria streptococului de grup A poate provoca multe infecții diferite. Bacteria se găsește în mod obișnuit în gât și pe piele, iar unele persoane nu prezintă niciun simptom.

Infecțiile cauzate de Streptococul A variază de la boli minore la boli grave și mortale. Printre acestea se numără infecția cutanată impetigo, scarlatina și angina streptococică.

În timp ce marea majoritate a infecțiilor sunt relativ ușoare, uneori bacteria provoacă o boală numită boală streptococică invazivă de grup A, ce poate fi letală.

Articole similare

Începe sezonul estival la Plaja Olt. Care sunt tarifele

Începând de mâine se dă startul sezonului estival la Plaja Olt. Programul de funcționare va fi de luni...

A fost deschis un spațiu pentru colectarea deșeurilor de medicamente, la Spitalul Județean Slatina

Deșeurile de medicamente rezultate de la populație pot fi predate în locația special amenajată din incinta Spitalului Județean...

Bărbat mort la locul de muncă. A fost lovit de un TIR

Un bărbat de 52 de ani a murit, astăzi, după ce a fost acroşat de un TIR în...

TEST ONLINE | La ce riscuri vă expuneţi în funcţie de cât alcool consumaţi

Institutul Naţional de Statistică organizează în această perioadă Săptămâna Naţională a Testării AUDIT. Astfel, în intervalul 17-23 iunie,...