Suedezii de la IKEA nu găsesc oameni să deschidă magazinul din Timişoara. Ce salarii oferă

Data:

Share post:

Aşteptată cu nerăbdare de mulţi potenţiali clienţi, deschiderea Ikea de la Timişoara întârzie, deşi construcţia este finalizată. S-a vorbit că se va deschide de sărbători, apoi s-a avansat sfârşitul lunii februarie, pentru ca acum să se vehiculeze tot mai mult ideea că inaugurarea va avea loc, cel mai probabil, în vară. Cauza principală constă în deficitul de forţă de muncă, Ikea nereuşind să găsească, îndeosebi, angajaţi necalificaţi pentru muncă în depozit, relatează ZiarulTimisora.ro.

Motivul salarial ar putea reprezenta o cauză a dezinteresului posibililor angajaţi. Deşi Ikea nu deconspiră oficial sumele propuse, cei care au fost la interviuri au făcut publice ofertele primite. În general, după spusele acestora, se oferă un salariu net de 2.000 de lei, la care se adaugă tichete de masă în valoarea de 20 de lei pe zi, precum şi bani pentru transport, adică 150 de lei pe lună. Făcând un calcul simplu, la o medie de 21 de zile lucrătoare, reiese un total de 2.570 de lei pe lună, incluzând şi banii pentru transport, pentru că firma nu asigură aşa ceva.

Concret, mult-lăudata firmă Ikea, care are profituri colosale, oferă cu 100 de lei peste salariul minim pe economie, în condiţiile în care se lucrează în ture şi se pierde timp îndelung cu deplasarea la serviciu! Dacă e să ne raportăm la venitul mediu, salariul de la Ikea este şi mai batjocoritor: suma medie în România este de 4.008 lei, cee ce înseamnă că o persoană care se angajează la Ikea va primi jumătate dintr-un salariu mediu, scrie sursa citată.

În aceste condiţii, nu este de mirare de ce compania nu reuşeşte să găsească angajaţi, timişenii nefiind dispuşi să lucreze pe asemenea sume derizorii.

Articole similare

UPDATE | Accident GRAV în județul Olt. Patru mașini implicate, o persoană încarcerată (FOTO)

UPDATE 2: Bilanț final: 12 persoane implicate, 9 persoane transportate la UPU Slatina, 3 persoane au fost monitorizate...

Emil Moţ a aprins iluminatul festiv şi a deschis Târgul de Crăciun al Slatinei. Mii de slătineni au fost prezenţi (FOTO&VIDEO)

Primarul Slatinei, Emil Moţ, a dat vineri seară startul oficial al Sărbătorilor de Iarnă. Edilul a aprins iluminatul...

Un tânăr din Slatina s-a ales cu dosar penal după ce, băut fiind, a urcat la volanul unei maşini

Un tânăr în vârstă de 31 de ani, din Slatina, este cercetat penal după ce, noaptea trecută, a...

Ziua Naţională. Sărbătoare cu aproape 3.000 oameni, la Slatina (FOTO)

Aproape 3.000 de persoane au participat, vineri dimineaţă, la evenimentele desfăşurate cu ocazia Zilei Naţionale a României, la...