Suedezii de la IKEA nu găsesc oameni să deschidă magazinul din Timişoara. Ce salarii oferă

Data:

Share post:

Aşteptată cu nerăbdare de mulţi potenţiali clienţi, deschiderea Ikea de la Timişoara întârzie, deşi construcţia este finalizată. S-a vorbit că se va deschide de sărbători, apoi s-a avansat sfârşitul lunii februarie, pentru ca acum să se vehiculeze tot mai mult ideea că inaugurarea va avea loc, cel mai probabil, în vară. Cauza principală constă în deficitul de forţă de muncă, Ikea nereuşind să găsească, îndeosebi, angajaţi necalificaţi pentru muncă în depozit, relatează ZiarulTimisora.ro.

Motivul salarial ar putea reprezenta o cauză a dezinteresului posibililor angajaţi. Deşi Ikea nu deconspiră oficial sumele propuse, cei care au fost la interviuri au făcut publice ofertele primite. În general, după spusele acestora, se oferă un salariu net de 2.000 de lei, la care se adaugă tichete de masă în valoarea de 20 de lei pe zi, precum şi bani pentru transport, adică 150 de lei pe lună. Făcând un calcul simplu, la o medie de 21 de zile lucrătoare, reiese un total de 2.570 de lei pe lună, incluzând şi banii pentru transport, pentru că firma nu asigură aşa ceva.

Concret, mult-lăudata firmă Ikea, care are profituri colosale, oferă cu 100 de lei peste salariul minim pe economie, în condiţiile în care se lucrează în ture şi se pierde timp îndelung cu deplasarea la serviciu! Dacă e să ne raportăm la venitul mediu, salariul de la Ikea este şi mai batjocoritor: suma medie în România este de 4.008 lei, cee ce înseamnă că o persoană care se angajează la Ikea va primi jumătate dintr-un salariu mediu, scrie sursa citată.

În aceste condiţii, nu este de mirare de ce compania nu reuşeşte să găsească angajaţi, timişenii nefiind dispuşi să lucreze pe asemenea sume derizorii.

Articole similare

Medic lăsat fără drept de practică după moartea unei adolescente de 15 ani

Un medic de la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean din Satu Mare a fost exclus din...

Cod galben în Oltenia. Se anunţă averse torenţiale şi grindină

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată și cantități însemnate de...

Două redacţii au întrerupt colaborarea cu ziaristul acuzat că a violat o colegă

Acuzaţia de viol făcută de jurnalista Adina Florea la adresa fostului său coleg Răzvan Băltăreţu nu a rămas...

Afacere cu buletine pentru ucraineni denunţată de cei implicaţi. La o adresă ar figura 7.000 de persoane

Situaţie incredibilă în comuna Vârfu Câmpului din judeţul Botoşani. Aflată la mică distanţă de graniţa cu Ucraina, în...