Surpriză de proporții la alegerile europarlamentare! Alexandru Rafila a făcut anunțul. „Mi-am depus opţiunea pentru candidatură”

Data:

Share post:

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat duminică că va candida la alegerile europarlamentare pe listele PSD. Oficialul a subliniat că PSD Sector 2 a aprobat deja candidatura sa.

Surpriză de proporții la alegerile europarlamentare! Mai mult, ministrul a afirmat că PSD București urmează să se pronunțe, după ce conducerea națională a partidului va definitiva lista candidaților.

Surpriză de proporții la alegerile europarlamentare!

Alexandru Rafila, mi-am depus opţiunea pentru candidatură la organizaţia PSD Sector 2 pentru alegerile europarlamentare. Colegii au aprobat în unanimitate această candidatură şi mă bucur, le mulţumesc. Sigur, este un prim pas, urmează ca organizaţia PSD Bucureşti şi conducerea partidului să definitiveze o listă”, a declarat Rafila, la Digi24.

Ministrul Sănătății a ținut să precizeze că are suficientă experiență pentru a deveni europarlamentar față de alții care visează o carieră politică și nu se gândesc de ce fac acest lucru.

„Am suficient de multă experienţă şi un pic de interrelaţionare internaţională pentru că am avut ocazia să lucrez în diverse zone încât să pot ajuta România din Parlamentul European”, a mai spus Alexandru Rafila.

Cât despre renunțarea la funcția de ministru al Sănătăţii pentru candidatura la europarlamentare, Alexandru Rafila spus că mandatul său oricum se termină în curând şi va apărea un alt guvern.

„Eu am mai bine de doi ani de când sunt ministrul Sănătăţii şi e bine întotdeauna să poţi să predai ştafeta unor oameni care vin din spate”, a conchis ministrul Alexandru Rafila.

În urmă cu ceva timp, ministrul Rafila a fost întrebat de jurnalistul România TV Victor Ciutacu dacă ar candida la europarlamentare, atunci ministrul Sănătății a răspuns: „Nu am niciun motiv să zic nu, eu personal am o expunere mare la nivel internațional, apropo de cariera mea…Nu cred că e vreo inabilitate de a reprezenta România într-o zonă ca asta. Eu am condus echipa de negocieri, vorbind de internațional, pe sănătate publică în 2001-2002. Am reușit să negociem atunci, nu se referă la asistență medicale, ci de sănătate a comunităților.

Abordarea mea a fost mereu echilibrată și corectă. Când generezi o informație care duce la senzația de obligativitate, impunere, rezultatul e contrar. Trebuie să convingi omul, să îl informezi ca el să ia o decizie. Erau niște sentințe pe care le auzeai mereu, acte normative, ”nu ai voie să mergi de la 22.00 la 06.00” afară. Au fost inabilități, sper să nu se întâmple, sau dacă vreodată peste 5 ani sau 10 ani avem o situație de genul ăsta, să avem oameni înțelepți”.

Articole similare

Amendă de peste 800 de lei pentru o femeie care s-a filmat în timp ce conduce având în braţe copilul în vârstă de nouă...

O femeie din Maramureş s-a filmat în timp ce conduce o maşină avându-l în braţe pe copilul său...

Accident în Râmnicu Vâlcea, o persoană la spital. Trafic rutier dat peste cap

O tânără în vârstă de 27 de ani, din judeţul Sibiu, a ajuns la spital duminică, în urma...

Accident în Argeş, la Albota: Trei maşini implicate (FOTO)

Trei autoturisme au fost implicate într-un accident rutier produs pe drumul naţional DN 65, în localitatea Albota din...

În 2022, în România, erau înregistrate 7.120 de mame minore. Care este judeţul cu cele mai multe 

Peste 7.000 de mame minore erau înregistrate în România în 2022, cele mai multe, peste 400, fiind în...