Surprize în oraşele mari la alegeri

Data:

Share post:

Peste nouă milioane de români au fost duminică la urne la alegerile locale, iar prezența la vot abia a depășit 50% arată datele furnizate de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP). În mai multe orașe mari, lucrurile au fost clare încă de duminică seara, Nicușor Dan câștigând Primăria Capitalei, Emil Boc la Cluj-Napoca, iar Dominic Fritz la Timișoara.

Conform primelor date, Florin Oancea (PNL) a pierdut la Deva, iar noul primar va fi Lucian-Ioan Rus de la PSD.De asemenea, Suceava a câștigat candidatul PSD, Vasile Rîmbu, cel care l-a bătut pe Lucian Harșovschi de la PNL. Este pentru prima data în ultimii 20 de ani când PSD câştigă Primăria Suceava.

Primăria generală a capitalei a fost câştigată de Nicuşor Dan, care a avut o victorie clară în faţa candidatei PSD Gabriela Firea.
La Sibiu Astrid Fodor a câștigat un nou mandat. După numărarea voturilor în 94 de secții din 107, Astrid Fodor conduce cu 39,74%.

La Braşov numărătoarea paralelă a PNL îl dă câștigător pe George Scripcaru în fața primarului în funcție Allen Coliban. Potrivit rezultatele parțiale după numărarea a 85% din voturi, Scripcaru are 4.000 de voturi în fața primarului în funcție Allen Coliban, ceea ce îi asigură victoria.

Articole similare

Bătrână din Olt ucisă cu brutalitate de nepoata sa (VIDEO)

O tânără în vârstă de 29 de ani, din Slatina, a fost reţinută după şi-a ucis cu brutalitate...

Şarpe de peste un metru şi jumătate, scos cu jandarmii dintr-un garaj (VIDEO)

Jandarmii din judeţul Mehedinţi au intervenit în comuna Devesel pentru a îndepărta un şarpe găsit într-un garaj. Reptila...

Copilă de 13 ani, agresată sexual de unchiul său. Poliţia a deschis o anchetă

Poliţia a deschis o anchetă după ce o copilă de doar 13 ani ar fi fost agresată sexual...

Nicușor Dan, felicitat telefonic de Marcel Ciolacu după rezultatele alegerilor: „Mi-a zis că ar trebui să vorbim de viitorul Bucureştiului”

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, spune că, după rezultatul alegerilor, premierul Marcel Ciolacu l-a sunat să-l felicite...