SURSE: Ministrul Gabriela Firea a primit ultimatum pentru a demisiona din funcţie

Data:

Share post:

Ministrul Familiei, Gabriela Firea a primit un ultimatum din partea conducerii PSD pentru a demisiona de la conducerea instituţiei. Aceasta ar avea şi un ultimatum pentr agest gest, respectiv ziua de sâmbătă, când este anunțat un protest amplu împotriva ei în Piața Victoriei din București, pentru a detensiona situația, potrivit unor surse citate de PRESShub.

Ministrul Muncii, unul dintre cei doi membri ai Guvernului implicați în scandalul azilurilor groazei, și-a anunțat joi demisia, „după o discuție cu Marcel Ciolacu”.

Gabriela Firea nu vrea să facă un pas în spate, potrivit surselor PRESShub, fapt care i-a revoltat pe colegii săi din PSD. Nemulțumirea lor vine din faptul că dezvălurile din presă o leagă fără urmă de îndoială pe ministra Familiei de Ștefan Godei, administratorul arestat al azilurilor pentru bătrâni din Ilfov, dar mai ales de faptul că scandalul a început să afecteze imaginea partidului.

Chiar Paul Stănescu, considerat unul dintre protectorii Gabrielei Firea în PSD, i-ar fi cerut să iasă din spațiul public, demisionând de la Ministerul Familiei, potrivit surselor PRESShub. Dacă aceasta nu va accepta să plece din Guvern, pesediștii iau în calcul retragerea sprijinului politic pentru Gabriela Firea.

Se cer explicaţii cu privire la apropierea de Ştefan Godei

Un mesaj public important pentru Gabriela Firea a venit chiar de la purtătorul de cuvânt al partidului, Lucian Romașcanu. Acesta a declarat, joi, într-o intervenție telefonică la Digi24, că ministra Familiei va trebui să explice apropierea de Ștefan Godei și „să decidă în consecință”. „Dacă a fost (angajat, n.red.) la cabinetul senatorial, angajarea se face de către parlamentar”, a spus Romașcanu.

Acesta a precizat că nu poate să transmită o poziție a partidului, dar personal poate să spun că, din punctul de vedere al atribuțiilor privind centrele pentru vârstnici, Ministerul Familiei nu avea legătură, iar „din punct de vedere politic demisia e un act unilateral care se ia în funcție de decizii personale”. „Doamna Firea va trebui să explice această apropiere, dacă ea a existat, și să decidă în consecință”, a subliniat purtătorul de cuvânt al PSD.

Lucian Romașcanu a admis că „poate fi considerată o problemă de imagine”.

Firea susţine că nu îl cunoaşte pe Godei

Picătura care a umplut paharul nemulțumrii în PSD a fost dezvăluirea de joi, făcută de Gândul și G4 Media, conform căreia Ștefan Godei apare angajat la cabinetul senatorial al Gabrielei Firea, după ce el ocupase această funcție pe când actualul ministru al Familiei era primar general al Capitalei.

Ștefan Godei, arestat în dosarul azilurilor de bătrâni din Ilfov, a fost angajat în cadrul cabinetului parlamentar al Gabrielei Firea în perioada 04.01.2021 – 01.02.2023.

Sursele Gândul arată că Ștefan Godei a fost angajat în trecut și de echipa de forbal FC Voluntari – sponsorizată de primăria condusă de soțul actualului ministru, Florentin Pandele – de unde a încasat venituri între 2012 și 2016 și ianuarie – aprilie 2020.

În ciuda acestor fapte, Gabriela Firea insistă că nu-l cunoaște pe „torționarul” de la Ilfov. „Nici la Senat nu a fost șoferul meu, ci a deservit o perioadă colegii de la cabinetul senatorial, așa cum a făcut-o în toate instituțiile unde a activat”, susține Gabriela Firea, potrivit PRESShub.

Articole similare

Programul Casa Verde Fotovoltaice, blocat în instanţă

Administrația Fondului pentru Mediu a anunțat marți că Programul Casa Verde Fotovoltaice va fi suspendat în urma unei...

Primarul Emil Moţ a inaugurat noua sală de sport nouă de la Şcoala „Vlaicu Vodă” Slatina

Sala de sport construită de Primăria Slatina pentru Şcoala Gimnazială „Vlaicu Vodă” a fost inaugurată, miercuri, de primarul...

Fost ministru al Justiţiei trimis în judecată după ce a lovit un motociclist cu maşina

Fostul ministru al Justiției Monica Macovei a fost trimisă în judecată pentru infracțiunea de vătămare din culpă în...

Copile agresate sexual şi ameninţate cu moarte într-un autobuz (VIDEO)

Scene şocante s-au petrecut zilele trecute într-un autobuz din Galaţi. Două adolescente de 16 ani au fost agresate...