SURSE: Ministrul Gabriela Firea a primit ultimatum pentru a demisiona din funcţie

Data:

Share post:

Ministrul Familiei, Gabriela Firea a primit un ultimatum din partea conducerii PSD pentru a demisiona de la conducerea instituţiei. Aceasta ar avea şi un ultimatum pentr agest gest, respectiv ziua de sâmbătă, când este anunțat un protest amplu împotriva ei în Piața Victoriei din București, pentru a detensiona situația, potrivit unor surse citate de PRESShub.

Ministrul Muncii, unul dintre cei doi membri ai Guvernului implicați în scandalul azilurilor groazei, și-a anunțat joi demisia, „după o discuție cu Marcel Ciolacu”.

Gabriela Firea nu vrea să facă un pas în spate, potrivit surselor PRESShub, fapt care i-a revoltat pe colegii săi din PSD. Nemulțumirea lor vine din faptul că dezvălurile din presă o leagă fără urmă de îndoială pe ministra Familiei de Ștefan Godei, administratorul arestat al azilurilor pentru bătrâni din Ilfov, dar mai ales de faptul că scandalul a început să afecteze imaginea partidului.

Chiar Paul Stănescu, considerat unul dintre protectorii Gabrielei Firea în PSD, i-ar fi cerut să iasă din spațiul public, demisionând de la Ministerul Familiei, potrivit surselor PRESShub. Dacă aceasta nu va accepta să plece din Guvern, pesediștii iau în calcul retragerea sprijinului politic pentru Gabriela Firea.

Se cer explicaţii cu privire la apropierea de Ştefan Godei

Un mesaj public important pentru Gabriela Firea a venit chiar de la purtătorul de cuvânt al partidului, Lucian Romașcanu. Acesta a declarat, joi, într-o intervenție telefonică la Digi24, că ministra Familiei va trebui să explice apropierea de Ștefan Godei și „să decidă în consecință”. „Dacă a fost (angajat, n.red.) la cabinetul senatorial, angajarea se face de către parlamentar”, a spus Romașcanu.

Acesta a precizat că nu poate să transmită o poziție a partidului, dar personal poate să spun că, din punctul de vedere al atribuțiilor privind centrele pentru vârstnici, Ministerul Familiei nu avea legătură, iar „din punct de vedere politic demisia e un act unilateral care se ia în funcție de decizii personale”. „Doamna Firea va trebui să explice această apropiere, dacă ea a existat, și să decidă în consecință”, a subliniat purtătorul de cuvânt al PSD.

Lucian Romașcanu a admis că „poate fi considerată o problemă de imagine”.

Firea susţine că nu îl cunoaşte pe Godei

Picătura care a umplut paharul nemulțumrii în PSD a fost dezvăluirea de joi, făcută de Gândul și G4 Media, conform căreia Ștefan Godei apare angajat la cabinetul senatorial al Gabrielei Firea, după ce el ocupase această funcție pe când actualul ministru al Familiei era primar general al Capitalei.

Ștefan Godei, arestat în dosarul azilurilor de bătrâni din Ilfov, a fost angajat în cadrul cabinetului parlamentar al Gabrielei Firea în perioada 04.01.2021 – 01.02.2023.

Sursele Gândul arată că Ștefan Godei a fost angajat în trecut și de echipa de forbal FC Voluntari – sponsorizată de primăria condusă de soțul actualului ministru, Florentin Pandele – de unde a încasat venituri între 2012 și 2016 și ianuarie – aprilie 2020.

În ciuda acestor fapte, Gabriela Firea insistă că nu-l cunoaște pe „torționarul” de la Ilfov. „Nici la Senat nu a fost șoferul meu, ci a deservit o perioadă colegii de la cabinetul senatorial, așa cum a făcut-o în toate instituțiile unde a activat”, susține Gabriela Firea, potrivit PRESShub.

Articole similare

Cine au fost primii locuitori ai teritoriului României. Unii aveau pielea neagră, iar „Ion de la Anina” este cel mai vechi european

Teritoriul României de astăzi a fost locuit încă de acum aproximativ acum un milion de ani în urmă....

Scandalul dintre partidul lui Piedone și Realitatea Plus ia amploare / Curg plângerile la adresa postului tv (document)

Scandalul dintre partidul lui Cristian Popescu Piedone și Realitatea Plus ia amploare. PUSL a formulat o plângere împotriva...

Cristian Popescu Piedone: Lăsați-mi în pace nepoțeii, nora, soția, soacra!

Într-o postare recentă pe rețelele de socializare, primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone a denunțat hărțuirile și presiunile...

Revolta profesorului Iliescu de la Universitatea București: „Cel mai grozav lucru pe care au reușit să-l facă politicienii din România a fost să distrugă...

România politică nu e nici măcar în feudalism, crede Dragoș Iliescu, profesor de psihologie. „Pentru că într-un sistem...