Surse – Şi Minel Prina, condamnat la închisoare alături de Darius Vâlcov, ar fi plecat din ţară. A fost dat în urmărire după ce nu a fost găsit la adresa de domiciliu

Data:

Share post:

Fostul primar al Slatinei, Minel Prina, condamnat la 4 ani şi 6 luni de închisoare în acelaşi dosar cu Darius Vâlcov, nu a fost găsit de poliţişti la domiciliu. Prina şi-a schimbat adresa pe judeţul Mehedinţi.

Potrivit IPJ Mehedinţi, Minel Prina nu a fost găsit de poliţişti la domiciliu şi s-a dispus punerea sa în urmărire.

Minel Prina  a fost condamnat la o pedeapsă de patru ani şi şase luni închisoare cu executare.

Potrivit unor surse, Prina şi-a schimbat domiciliul pe judeţul Mehedinţi. Aceleaşi surse susţin că fostul edil nu s-ar mai afla pe teritoriul României.

Între timp, oamenii de afaceri Petre Bogdan Timofte şi Constantin Tomescu, condamnaţi la închisoare în acelaşi dosar, s-au prezentat, marţi seară, la sediul IPJ Olt, de unde au fost transportaţi al Penitenciarul de Maximă Siguranţă Craiova.

Timofte (42 de ani) a fost condamnat la 3 ani de închisoare, iar Tomescu (54 de ani) la 3 ani şi 6 luni de închisoare.

„La data de 2 mai 2023, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Olt au primit două mandate de executare a pedepsei închisorii, emise de către Tribunalul București, pe numele a doi bărbați, în vârstă de 42 de ani, respectiv 54 de ani, ambii din municipiul Slatina, județul Olt.

Bărbatul de 42 de ani a fost condamnat de Înalta Curte de Casație și Justiție la o pedeapsă privativă de libertate de 3 ani, pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la trafic de influență, spălarea banilor și fals în înscrisuri sub semnătura privată.

Bărbatul de 54 de ani a fost condamnat de Înalta Curte de Casație și Justiție la o pedeapsă privativă de libertate de 3 ani și 6 luni, pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la trafic de influență, spălarea banilor și fals în înscrisuri sub semnătura privată.

Cei doi bărbați s-au prezentat la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Olt și au fost transportați la Penitenciarul Craiova, în vederea executării pedepselor privative de libertate”, transmite IPJ Olt.

În schimb, Poliția Capitalei a anunțat, marţi seară, că polițiștii de la Serviciul Investigații Criminale au primit un mandat de executare a pedepsei închisorii emis pe numele fostului primar şi ministru Darius Vâlcov.

Însă conform unor surse judiciare, citate de HotNews, Darius Vâlcov nu a fost, însă, găsit la adresele la care a fost căutat. El ar fi cerut rezidență în Italia, acolo unde este plecat de mai mult timp.

 

Articole similare

Medic dat afară de spital după ce o gravidă a murit pe patul de spital

Decizie drastică luată de conducerea celui mai mare spital din Moldova, în cazul medicului ginecolog Mariana Pitrop. La...

Rute de ocolire stabilite după închiderea unui tronson al Drumului Expres Craiova-Piteşti

Traficul rutier se închide, începând de luni, pe porţiunea Drumului Expres Craiova-Piteşti cuprinsă între nodul rutier de la...

Vlad Voiculescu este urmărit de DNA în Dosarul Vaccinurilor

Fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, este urmărit penal de către procurorii DNA, în dosarul vaccinurilor din pandemie....

Bărbaţi arestaţi pentru afaceri cu ploşniţe. Au păcălit zeci de bătrâni

Doi bărbați au fost arestați în Franța, după ce ar fi înșelat persoane în vârstă, determinându-le să plătească...