Târgul de Crăciun din Craiova s-a închis. Olguța Vasilescu: „Pentru comercianții din zona centrală a însemnat triplarea vânzărilor, iar noi, administrația, am câștigat un pariu”

Data:

Share post:

Târgul de Crăciun din Craiova și-a închis porțile, duminică, primarul Lia Olguța Vasilescu menționând că pentru industria ospitalieră din municipiu acesta „a fost cel mai important eveniment din ultimii ani, pentru comercianții din zona centrală a însemnat triplarea vânzărilor, iar pentru administrația craioveană câștigarea pariului că Bănia poate deveni un adevărat magnet pentru turiști”. 

Vasilescu a precizat că datele de la Statistică, pentru luna noiembrie (cele din decembrie încă nu au fost culese) arată că ocuparea camerelor în hoteluri s-a triplat față de octombrie.

Costurile au fost minime: instalațiile de sărbători sunt asigurate gratuit de firma care se află sub contract cu primăria Craiova pentru iluminatul public, iar consumul a fost nesemnificativ.

Decembrie 2021, față de ianuarie 2022 care nu a avut iluminat de sărbători, a reprezentat o diferență de 1200 euro în plus la factura de iluminat public.

Pentru anul acesta nu putem face comparația decât în februarie, dar estimăm cam 4.000 de euro în plus. Mai mult decât atât, primăria a încasat bani de la toți comercianții care au desfășurat activitate economică în cele patru piețe, parcul Mitropoliei și Craiovița, unde a fost organizat Târgul de Crăciun. Dar, mai important decât orice, pentru noi, a fost că am reușit să aducem bucuria pe chip craiovenilor și oaspeților noștri din alte orașe! Toți bloggerii care au vizitat Craiova au remarcat vibe-ul, încântarea de pe fețele tuturor când vizitau Târgul, iar poliția nu a înregistrat niciun eveniment deosebit, dacă nu ne referim la cel inventat… Mulțumim tuturor celor care au avut încredere în noi și au venit să ne viziteze”, a scris Vasilescu pe Facebook.

Aceasta a mai spus că autoritățile locale au demarat deja pregătirea unui concept spectaculos, în Parcul Romanescu, pentru Târgul de Paște.

CITEȘTE ȘI: Încercarea disperată a lui Lucian Bode să scape de plagiat. Ce a făcut ministru de Interne

Articole similare

GRAV accident rutier în Râmnicu Vâlcea. Cinci persoane, printre care doi copii, rănite în urma coliziunii dintre trei mașini 

UPDATE: Persoană căreia i-au fost efectuate manevrele de resuscitare a fost declarată decedată. „În cauză este vorba de un...

Maşină confiscată după un control în trafic. Şoferul a rămas şocat

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa au depistat cu ocazia unui control un...

Avion obligat să aterizeze de urgenţă din cauza unei ameninţări cu bombă. A intervenit o echipă antitero

O aeronavă cu pasageri, care efectua un zbor charter din Polonia spre Egipt a aterizat de urgenţă în...

Declaraţii halucinante lansate de un preot: „Şi fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la închisoare”

Un nou scandal zguduie Biserica Ortodoxă în urma unor declaraţii halucinante lansate de un preot. Este vorba despre...