Terminale noi inaugurate la Aeroportul Internațional Craiova (FOTO)

Data:

Share post:

Două terminale noi au fost inaugurate astăzi la Aeroportul Internațional Craiova. Este vorba despre terminalul de sosiri aflat în partea de est a terminalului existent şi terminalul plecări aflat în partea de vest a terminalului existent. 

Extinderea corpului plecări va prelua zona de checkin, fiind deschise 8 ghișee noi și va avea ca funcțiune principală zona de checkin și secundar birouri, la etaj. Extinderea corpului sosiri va prelua o parte din procesul de control pașapoarte, sosiri și preluare bagaje și va avea ca funcțiune principală zona de preluare bagaje și birouri, la etaj.

„Valoarea contractului este de 27.443.137,47 LEI fără TVA, și a fost finanțată în totalitate de către Consiliul Județean Dolj”, se arată într-un comunicat transmis de reprezentanţii aeroportului.

La inaugurare au participat preşedintele Consiliului Județean Dolj – Cosmin Dorin Vasile, primarul municipiului Craiova – Lia Olguța Vasilescu, secretarul de stat în Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene Bogdan Pășcuț,  prefectul județului Dolj – Dan Diaconu, directorul general al Aeroportului Internațional Craiova – Sorin Manda și Mircea Dumitru – membru al Consiliului de Administrație al Regiei Autonome Aeroportul Internațional Craiova.

Numărul de pasageri este în creştere

Ambele corpuri sunt inaugurate în contextul în care aviația civilă a revenit și chiar a depășit anul de referință 2019, Aeroportul Internațional Craiova înregistrând deja o creștere a numărului de pasageri față de anii precedenți. Aceste extinderi au menirea de a fluidiza traficul de pasageri, în special în sezonul estival care se anunță unul aglomerat, pe lângă cele 10 destinații regulate operate de compania WIZZ AIR urmând să înceapă cu luna iunie și charterele turistice către principalele destinații de vacanță: Antalya, Monastir, Cretă și Rhodos.

Până în prezent, la 10 ani de la inagurarea primului zbor operat de compania aeriană Wizz Air către Milano-Bergamo, peste 3 milioane de pasageri au trecut pragul Aeroportului Internațional Craiova, iar prognozele sunt favorabile, oltenii fiind dornici să călătorească din nou, după perioada de restricții de aproape 2 ani, în care zborurile au fost afectate serios.

Articole similare

Vlad Pascu cere să fie judecat în arest la domiciliu după ce a ucis doi tineri cu maşina drogat fiind

Vlad Pascu, autorul accidentul de la 2 Mai, în urma căruia doi tineri au murit, a cerut, marţi,...

EXPLOZIE urmată de un incendiu într-un apartament. Un bărbat a suferit arsuri

Un bărbat a suferit arsuri la mâini şi la picioare, marţi, în urma unei explozii care s-a produs...

Se deschide o nouă fabrică de componente auto pentru Dacia şi Ford. Apar sute de locuri de muncă

O nouă fabrică va fi deschisă în acest an în România şi ca crea sute de locuri noi...

Detectoare de fum şi monoxid de carbon, montate de ISU Olt în localităţile din judeţ unde s-au produs cele mai multe incendii de gospodării...

În cadrul campaniei desfășurate la nivel național, Detector pentru viață, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Olt a primit...