Tineri reţinuţi după ce ar fi furat zeci de tablete dintr-o şcoală

Data:

Share post:

Doi tineri, de 17 şi 21 de ani, suspectaţi că au furat 71 de tablete de la Scoala Gimnazială ”George Bacovia” din Bucureşti, au fost reţinuţi. Anchetatorii au recuperat deocamdată doar 12 tablete.

”La data de 31 iulie 2023, poliţistii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Secţia 16 Poliţie au pus în aplicare două mandate de aducere, emise pe numele a doi bărbaţi, în vârstă de 18, respectiv 21 de ani, faţă de care sunt efectuate cercetări într-un dosar penal de furt calificat, prejudiciul fiind de peste 100.000 de lei”, a transmis, marţi, Poliţia Capitalei.

Sursa citată a precizat că poliţişti din cadrul Secţiei 16 Poliţie au fost sesizaţi cu privire la faptul că, în perioada 22/23 iulie 2023, din interiorul unei şcoli din Sectorul 4, ar fi fost sustrase 71 de tablete.

Surse judiciare au precizat că unitatea din care s-au furat tabletele este Şcoala Gimnazială ”George Bacovia”.

Tabletele au fost sustrase de tânărul de 18 ani, cu ajutorul celui de 21 de ani. Luni, cei doi au fost depistaţi şi duşi la audieri.

”De asemenea, în urma activităţilor specifice poliţieneşti, au fost recuperate 12 tablete din cele 71 pe care aceştia le-ar fi sustras. În baza probatoriului administrat, cei în cauză au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat magistraţilor cu propunere legală”, a mai transmis Poliţia Capitalei.

Cercetările sunt continuate de către Secţia 16 Poliţie, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat şi complicitate la furt calificat.

Articole similare

Dragoş Andreescu, tânărul pasionat de istorie care organizează tururi ghidate prin clădirile vechi din Craiova şi Oltenia

Dragoş Andreescu este un tânăr care, după mai bine de un deceniu în care a luat la pas...

Posibilă pătrundere neautorizată în spațiul aerian al României, detectată de Sistemul de supraveghere radar

Sistemul de supraveghere radar a semnalat, noaptea trecută, o potențială intrare neautorizată în spațiul aerian național, confirmă Ministerul...

Dana Roba a chemat ambulanţa de urgenţă! Cu ce probleme se confruntă după ce a suferit mai multe operaţii complicate

Dana Roba l-a confruntat în sala de judecată pe Daniel Balaciu, cel care a agresat-o fizic, dar a...

Cafeaua de după-amiază. Consecințele unui obicei foarte des întâlnit

Cafeaua de după-amiază este un obicei foarte des întâlnit, în rândul persoanelor active. Cei care aumult de...