Traficanţi de persoane reţinuţi la Mehedinţi. Doi tineri şi un adolescent obligau copile să de prostitueze

Data:

Share post:

Trei tineri, printre care şi un adolescent de doar 16 ani, au fost reţinuţi după ce au fost acuzaţi că ar fi racolat două copile pe care le-au obligat să se prostitueze.

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Mehedinți, împreună cu un procuror din cadrul D.I.I.C.O.T – Biroul Teritorial Mehedinți, au pus în executare, ieri, un mandat de percheziție, în municipiul Drobeta-Turnu Severin, într-o cauză având ca obiect săvârșirea infracțiunilor de trafic de minori și proxenetism.

„Din cercetări a reieșit că, în toamna anului 2022, doi tineri, de 16 și 23 de ani, ar fi racolat, prin metoda „loverboy”, două minore, de 16, respectiv 17 ani, în vederea exploatării sexuale. În perioada decembrie 2022 – aprilie a.c., 3 bănuiți ar fi determinat, prin agresiuni fizice și verbale, cele două persoane vătămate minore să practice prostituția în folosul lor, prin intermediul unor anunțuri postate pe site-uri publice”, au transmis reprezentanţii IPJ Mehedinţi.

În urma perchezițiilor, au fost descoperiți și ridicați 1.450 de euro, 6 telefoane mobile și articole vestimentare. Cei trei tineri au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând ca astăzi, 7 aprilie, să fie prezentați Tribunalului Mehedinți, cu propunere de arestare preventivă.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale și de sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Mehedinți.

Articole similare

Începe sezonul estival la Plaja Olt. Care sunt tarifele

Începând de mâine se dă startul sezonului estival la Plaja Olt. Programul de funcționare va fi de luni...

A fost deschis un spațiu pentru colectarea deșeurilor de medicamente, la Spitalul Județean Slatina

Deșeurile de medicamente rezultate de la populație pot fi predate în locația special amenajată din incinta Spitalului Județean...

Bărbat mort la locul de muncă. A fost lovit de un TIR

Un bărbat de 52 de ani a murit, astăzi, după ce a fost acroşat de un TIR în...

TEST ONLINE | La ce riscuri vă expuneţi în funcţie de cât alcool consumaţi

Institutul Naţional de Statistică organizează în această perioadă Săptămâna Naţională a Testării AUDIT. Astfel, în intervalul 17-23 iunie,...