Transport în comun smart, în Slatina: Staţii de autobuz moderne şi sistem electronic pentru bilete

Data:

Share post:

Primăria Slatina implementează două proiecte ce vizează modernizarea transportului public în comun din municipiu ce însumează aproximativ 17 milioane lei, bani europeni.

Este vorba despre instalarea a 41 de noi staţii pentru călători moderne, 21 de automate de bilete, dar şi implementarea unui sistem de e-ticketing care le facilitează călătorilor procurarea de bilete.

„În ceea ce priveşte stațiile de autobuz şi sistemul de e-ticketing, este vorba de o valoare de aproximativ 17 milioane de lei, fonduri europene. Toată lumea a văzut că în oraş s-au montat staţii de autobuz noi, staţii moderne. Sunt 41 de staţii prevăzute cu camere de supraveghere video, cu un ecran digital unde călătorii vor avea informațiile necesare privind transportul public local, dar şi alte informaţii necesare despre oraşul nostru. Vor avea şi posibilitatea de a se conecta la internet”, a declarat viceprimarul Slatinei, Gigi Vîceleanu.

Totodată, prin sistemul de e-ticketing vor putea fi achiziţionate bilete şi direct din autobuze.

„Mai mult de cât atât, că vorbim de sistemul de e-ticketing, există niște automate de bilete. Sunt 21 de automate de bilete, în punctele cele mai importante ale oraşului nostru. Biletele pot fi achiziţionate printr-un sistem modern, iar plata se va putea face atât cash, cât şi cu cardul sau cu telefonul. Mai avem şi validatoare de bilete, în cele 18 autobuze electrice. Vor fi 36 de validatoare, câte două în fiecare autobuz. Şi de aici vor putea fi procurate bilete”, a mai spus Gigi Vîlceleanu.

De aproape doi ani, transportul în comun din Slatina se face 100% cu autobuze electrice, achiziţionate cu fonduri externe, fiind o situaţie singulară la nivelul regiunii. Reprezentanţii societăţii de transport în comun spun că, faţă de preţul plătit pentru carburantul fosil, costurile au scăzut cu aproape 25%. În plus, nu există noxe şi nici zgomot.

Opt dintre autobuzele electrice au fost achiziţionate de Primăria Slatina prin intermediul unui proiect finanţat de Ministerul Dezvoltării, în valoare de 21.200.000 lei, fără TVA. Pe lângă autobuze, s-au cumpărat şi trei stații de încărcare rapidă și opt stații de încărcare lentă.

În paralel, municipalitatea a derulat proiectul «Înnoirea parcului de vehicule prin achiziţia de autobuze ecologice», finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, cu o valoare totală de 25.193.472 lei. Prin acesta s-au cumpărat zece autobuze electrice, dar şi zece staţii de încărcare electrică lentă.

Articole similare

Eduard Fierăscu recunoaşte tot: Procedură simplificată și sentință mai rapidă pentru agresorul din ziua alegerilor

Miercuri a avut loc, la Judecătoria Slatina, primul termen al procesului în care Eduard Fierăscu este judecat pentru...

Fost primar din Dolj și doi constructori din Olt, trimiși în judecată pentru un contract de asfaltare ilegal

Fostul primar al comunei Măceșu de Sus, Gheorghe Bece, a fost trimis în judecată de DNA pentru atribuirea...

Mii de vehicule verificate de RAR, pericol de accidente pe drumurile publice

Aproximativ 40% dintre cele 89.520 de vehicule verificate de Registrul Auto Român în 2024 au fost găsite cu...

Accident pe DN 67, în Slătioara. Doi șoferi răniți și transportați la spital

Două persoane au ajuns la spital, miercuri dimineaţă, în urma unui accident rutier produs pe drumul naţional DN...