„Trebuie să trăim în prietenie cu rușii, dar să îi facem să înțeleagă ceea ce este just”, transmite liderul anticomunist Lech Walesa

Data:

Share post:

Generațiile tinere trebuie să înțeleagă cât mai bine timpurile pe care le trăiesc, cu toate pericolele și oportunitățile pe care le prezintă, pentru a construi un viitor mai bun. Și, desigur, trebuie să învețe din trecutul recent, a declarat liderului sindicatului anticomunist Solidaritatea și fost președinte al Poloniei democrate, Lech Walesa, la Brescia, în Italia.

Walesa a fost invitatul principal al conferinței cu titlul „De la Atlantic la Urali. Europa lui Karol Wojtyla și a Solidarității”, desfășurată pe 4 feburarie. PRESShub a fost prezent la întâlnirea care s-a desfășurat cu sala arhiplină, dar și cu pază la ușă, pentru că, după cum a explicat chiar liderul polonez, există o recompensă de 5 milioane de euro, oferită de ruși celui care-l asasinează.

„Succesul vostru, al generației de astăzi, depinde de reușita înțelegerii succesului pe care l-am avut noi”

Liderului sindicatului Solidaritatea, laureat în 1983 al premiului Nobel pentru Pace, este personalitatea care, alături de Papa Ioan Paul al II-lea, a contribuit la căderea regimului comunist din Polonia în 1989.

La cei 80 de ani ai săi, Lech Walesa a afirmat că dorește să se adreseze în special noii generații.

„Generația mea a trăit o perioadă foarte dificilă după cel de-Al Doilea Război Mondial. Era o generație divizată și foarte săracă. Însă generația aceasta a reușit să depășească acea diviziune și acea sărăcie sub toate aspectele ei.

Succesul vostru, al generației de astăzi, depinde de reușita înțelegerii succesului pe care l-am avut noi și a felului în care l-am obținut. Dacă veți reuși să înțelegeți pașii către acest succes, ne veți mulțumi în viitor!”, a precizat Lech Walesa în deschidera conferinței, la care a fost prezent și corespondentul PRESShub.

continuarea, în PRESShub

Articole similare

Bătrână din Olt ucisă cu brutalitate de nepoata sa (VIDEO)

O tânără în vârstă de 29 de ani, din Slatina, a fost reţinută după şi-a ucis cu brutalitate...

Şarpe de peste un metru şi jumătate, scos cu jandarmii dintr-un garaj (VIDEO)

Jandarmii din judeţul Mehedinţi au intervenit în comuna Devesel pentru a îndepărta un şarpe găsit într-un garaj. Reptila...

Copilă de 13 ani, agresată sexual de unchiul său. Poliţia a deschis o anchetă

Poliţia a deschis o anchetă după ce o copilă de doar 13 ani ar fi fost agresată sexual...

Nicușor Dan, felicitat telefonic de Marcel Ciolacu după rezultatele alegerilor: „Mi-a zis că ar trebui să vorbim de viitorul Bucureştiului”

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, spune că, după rezultatul alegerilor, premierul Marcel Ciolacu l-a sunat să-l felicite...