Tren de marfă cu 25 de vagoane, deraiat în judeţul Vâlcea. Trafic feroviar blocat

Data:

Share post:

Locomotiva aflată în urma unui tren de marfă, compus din 25 de vagoane, încărcate cu cărbune, a deraiat de la o osie, marţi, pe ruta Băbeni-Alunu, la km 22+020 de metri, în judeţul Vâlcea

La fața locului s-au deplasat polițiștii care au stabilit că cele sesizate se confirmă, fiind constatate doar pagube materiale.

„În continuare, polițiștii efectuează cercetări pentru stabilirea cauzelor producerii evenimentului feroviar”, transmite IPJ Vâlcea.

Aproximativ două tone de motorină s-au scurs, în urma incidentului.

„Accident feroviar pe secția de cf 205, Băbeni – Alunu, pe care circulă doar trenuri de marfă, la kmf 22+020, o locomotivă aflată la urma trenului 60566 (CFR Marfă), compus din 25 vagoane, încărcate cu cărbune, a deraiat de o osie. In urma accidentului, s-a spart rezervorul locomotivei si s-au scurs cca 2 tone motorina in sol. Accidentul feroviar este in localitatea Cernisoara, iar la interventie se deplaseaza 1autospeciala de stingere cu apă și spumă de la GI Maciuca”, transmite ISU Vâlcea.

Traficul feroviar este blocat pe ruta Băbeni-Alunu.

Incident feroviar, în urmă cu câteva zile, la Galaţi

Incidentul din judeţul Vâlcea s-a produs la câteva zile după cel din Gara Galaţi, în urma căruia o femeie a murit.

accidentul s-a produs sâmbătă seară, la ora 19:19. Un vagon de călători etajat, care se afla garat la linia nr. 4 din Staţia CF Galaţi în aşteptarea formării garniturii trenului pentru ruta Galaţi – Mărăşeşti, a fost lovit frontal de locomotiva care urma să tracteze garnitura, condusă de mecanicul de serviciu, un bărbat cu vârstă de 49 ani, din municipiul Tecuci.

În urma coliziunii extrem de puternice, vagonul a fost deformat în partea de impact şi s-a deplasat aproximativ 80 metri. În momentul producerii evenimentului, în vagonul de călători se afla partida trenului, formată din şeful de tren, o femeie cu vârsta de 53 de ani, conductorul de tren, un bărbat cu vârsta de 47 de ani, precum şi un călător, un bărbat, cu vârsta de 53 ani din comuna Piscu, judeţul Galaţi.

Ca urmare a coliziunii, atât mecanicul de locomotivă, cât şi cele trei persoane aflate în vagon au suferit leziuni, călătorul a rămas încarcerat, iar femeia a intrat în stop cardio-respirator.

După intervenţia echipelor de descarcerare de la I.S.U. Galaţi şi acordarea primului ajutor ,toate cele patru victime au fost transportate de către echipajele SMURD la UPU din cadrul Spitalului Judeţean Clinic de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” Galaţi. Din cauza leziunilor produse, femeia a decedat.

 

Articole similare

Începe sezonul estival la Plaja Olt. Care sunt tarifele

Începând de mâine se dă startul sezonului estival la Plaja Olt. Programul de funcționare va fi de luni...

A fost deschis un spațiu pentru colectarea deșeurilor de medicamente, la Spitalul Județean Slatina

Deșeurile de medicamente rezultate de la populație pot fi predate în locația special amenajată din incinta Spitalului Județean...

Bărbat mort la locul de muncă. A fost lovit de un TIR

Un bărbat de 52 de ani a murit, astăzi, după ce a fost acroşat de un TIR în...

TEST ONLINE | La ce riscuri vă expuneţi în funcţie de cât alcool consumaţi

Institutul Naţional de Statistică organizează în această perioadă Săptămâna Naţională a Testării AUDIT. Astfel, în intervalul 17-23 iunie,...