Tren de marfă cu 25 de vagoane, deraiat în judeţul Vâlcea. Trafic feroviar blocat

Data:

Share post:

Locomotiva aflată în urma unui tren de marfă, compus din 25 de vagoane, încărcate cu cărbune, a deraiat de la o osie, marţi, pe ruta Băbeni-Alunu, la km 22+020 de metri, în judeţul Vâlcea

La fața locului s-au deplasat polițiștii care au stabilit că cele sesizate se confirmă, fiind constatate doar pagube materiale.

„În continuare, polițiștii efectuează cercetări pentru stabilirea cauzelor producerii evenimentului feroviar”, transmite IPJ Vâlcea.

Aproximativ două tone de motorină s-au scurs, în urma incidentului.

„Accident feroviar pe secția de cf 205, Băbeni – Alunu, pe care circulă doar trenuri de marfă, la kmf 22+020, o locomotivă aflată la urma trenului 60566 (CFR Marfă), compus din 25 vagoane, încărcate cu cărbune, a deraiat de o osie. In urma accidentului, s-a spart rezervorul locomotivei si s-au scurs cca 2 tone motorina in sol. Accidentul feroviar este in localitatea Cernisoara, iar la interventie se deplaseaza 1autospeciala de stingere cu apă și spumă de la GI Maciuca”, transmite ISU Vâlcea.

Traficul feroviar este blocat pe ruta Băbeni-Alunu.

Incident feroviar, în urmă cu câteva zile, la Galaţi

Incidentul din judeţul Vâlcea s-a produs la câteva zile după cel din Gara Galaţi, în urma căruia o femeie a murit.

accidentul s-a produs sâmbătă seară, la ora 19:19. Un vagon de călători etajat, care se afla garat la linia nr. 4 din Staţia CF Galaţi în aşteptarea formării garniturii trenului pentru ruta Galaţi – Mărăşeşti, a fost lovit frontal de locomotiva care urma să tracteze garnitura, condusă de mecanicul de serviciu, un bărbat cu vârstă de 49 ani, din municipiul Tecuci.

În urma coliziunii extrem de puternice, vagonul a fost deformat în partea de impact şi s-a deplasat aproximativ 80 metri. În momentul producerii evenimentului, în vagonul de călători se afla partida trenului, formată din şeful de tren, o femeie cu vârsta de 53 de ani, conductorul de tren, un bărbat cu vârsta de 47 de ani, precum şi un călător, un bărbat, cu vârsta de 53 ani din comuna Piscu, judeţul Galaţi.

Ca urmare a coliziunii, atât mecanicul de locomotivă, cât şi cele trei persoane aflate în vagon au suferit leziuni, călătorul a rămas încarcerat, iar femeia a intrat în stop cardio-respirator.

După intervenţia echipelor de descarcerare de la I.S.U. Galaţi şi acordarea primului ajutor ,toate cele patru victime au fost transportate de către echipajele SMURD la UPU din cadrul Spitalului Judeţean Clinic de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” Galaţi. Din cauza leziunilor produse, femeia a decedat.

 

Articole similare

Angajări la Spitalul Slatina şi la o primărie din Olt

Se fac angajări la o primărie din Olt şi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, data limită pentru...

Şofer prins gonind cu 275 de km/h. Ce i-au făcut poliţiştii

Un tânăr s-a ales cu o amendă usturătoare după ce a fost prins de poliţişti gonind cu 275...

Cum se anunţă vremea în Oltenia în următoarele săptămâni

Alternanţele termice, cu valori maxime de până la 18 grade dar şi minime de -4 grade la munte,...

Măsurătorile făcute în zona locuinţei din Dolj care a explodat şi în curţile vecine indică în continuare prezenţa metanului, în diverse concentraţii

Autorităţile din judeţul Dolj au continuat, luni, măsurătorile în satul Bâzdâna, comuna Calopăr, acolo unde o casă a...