Un adolescent din Olt, băut şi drogat cu etnobotanice, condamnat pentru tentativă de omor şi tentativă de tâlhărie. Pentru ce fapte a fost găsit vinovat

Data:

Share post:

Un adolescent în vârstă de 15 ani, din Corabia judeţul Olt, a fost condamnat la măsura educativă a internării într-un centru de detenţie pe o durată de şapte ani şi şase luni, după ce în iarna anului trecut, drogat şi băut, a intrat în casă peste un bărbat în vârstă de 67 de ani pe care l-a bătut, înjunghiat şi tâlhărit.

Potrivit rechizitoriului procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, totul s-a petrecut în noaptea de 19 spre 20 decembrie 2022, în jurul orei 1.00.

Pe fondul consumului de alcool şi etnobotanice, adolescentul în vârstă de 15 ani a intrat în casă peste bărbatul în vârstă de 67 ani, pe care l-a agresat, lovindul iniţial cu un baston din lemn, după care cu pumnii şi cu picioarele peste tot corpul şi, în final, l-a înjunghiat cu un cuţit în zona spatelui.

Tânărul a vrut să-l jefuiască pe bărbat, însă n-a găsit bani în locuinţa victimei

Condamnat la reeducare

Magistraţii Tribunalului Olt au dispus recent, condamnarea adolescentului în vârstă de 15 ani la măsura educativă a internării într-un centru de detenţie pe o durată de şapte ani şi şase luni, fiind găsit vinovat de tentativă la omor calificat şi tentativă la tâlhărie calificată.

„În concret, la alegerea măsurii educative care urmează a fi luată faţă de inculpatul #### ###### ###### instanţa va avea în vedere că faptele reţinute în sarcina sa, prin însăşi împrejurările în care au fost comise şi urmările produse, prezintă un grad de pericol social deosebit de ridicat. Totodată, instanţa va avea în vedere natura infracţiunilor săvârşite de către inculpat – infracţiuni îndreptate împotriva vieţii persoanei şi împotriva patrimoniului acesteia dar şi gravitatea acestora aşa cum rezultă din limitele de pedeapsă prevăzute de lege şi din împrejurările concrete ale comiterii faptelor, împrejurări care evidenţiază o periculozitate sporită a persoanei inculpatului dar şi o predispoziţie a acestuia pentru comiterea de fapte de acest gen. Mai departe, la alegerea măsurii educative, instanţa va avea în vedere şi conduita procesuală a inculpatului care a recunoscut şi regretat faptele reţinute în sarcina sa, vârsta tânără a acesteia, situaţia familială şi socială – aflat în abandon şcolar, lipsit de supravegherea părinţilor sau a altor adulţi. În ceea ce priveşte comportarea anterioară a inculpatului, instanţa constată că acesta, în pofida vârstei fragede, este cunoscut cu antecedente penale, implicându – se în mod repetat, singur sau împreună cu alte persoane, în comiterea de fapte penale îndreptate împotriva patrimoniului persoanei”, reţin judecătorii în încheiere.

Decizia instanţei nu este definitivă şi poate fi contestată, în termen de zece zile de la comunicare.

Adolescentul se află în arest preventiv din decembrie 2022.

Articole similare

Bărbat muşcat de urs, într-o comună din Argeş

Un bărbat în vârstă de 63 de ani a fost muşcat de un urs, vineri seară, în comuna...

Incident grav în Slatina: O tânără de 20 de ani amenințată cu cuțitul, agresorul în arest preventiv (VIDEO)

O tânără în vârstă de 20 de ani din Curtişoara a fost ameninţată cu cuţitul într-un bloc din...

Bărbat arest după ce ar fi violat-o pe fiica de 13 ani a concubinei sale

Un bărbat, în vârstă de 49 de ani, din Sălaj a fost arestat preventiv pentru că ar fi...

Accident cumplit. Un motociclist a murit după ce s-a izbit într-o cisternă

Tragedie pe şosea. Un motociclist, în vârstă de 35 de ani a murit, astăzi, în judeţul Satu Mare, după...