Un bărbat din Olt, condamnat la închisoare după ce i-a snopit în bătaie pe mama sa şi concubinul acesteia. Scandalul a pornit de la neînţelegeri privind muzica ascultată la o boxă portabilă

Data:

Share post:

Un bărbat din Olt, M.I.C., a fost condamnat la şase ani închisoare cu executare pentru tentativă la omor, după ce şi-a bătut crunt mama şi pe concubinul acesteia, lovindu-i cu un scaun din lemn. Neînţelegerile dintre cei trei au pornit pe fondul consumului de alcool şi neînţelegerilor cu privire la ce muzică să se asculte de la o boxă portabilă.

Potrivit încheierii instanţei, totul s-a petrecut în data de 2 ianuarie 2023, când mama bărbatului, C.C., a început să taie mai multe păsări din curte, ajutată de o vecină.

M.I.C. locuia în aceea casă cu mama sa şi cu concubinul acesteia, C.B.

Pe parcursul zilei, la locuinţa a venit şi un alt bărbat, care s-a alăturat celor prezenţi şi a început să consume băuturi alcoolice, respectiv ţuică, cu M.I.C. şi C.B., cei trei fiind aşezaţi la o masă situată în curtea imobilului.

La un moment dat, inculpatul a scos din locuinţă o boxă la care a conectat telefonul mamei sale C.C. pentru a asculta muzică iar, în acest context, pe fondul unor nemulţumiri legate de genul muzical ascultat ori de faptul că inculpatul nu- i permitea lui C.B. să folosească acel telefon mobil pentru a purta o discuţie cu o altă persoană, între cei doi s-a iscat o altercaţie.

Deodată, M.I.C. l-a lovit cu pumnul pe C.B. în zona feţei sau capului, lovitură în urma căreia persoana vătămată şi- a pierdut echilibrul şi a căzut pe sol în apropierea mesei la care până atunci petrecuseră.

 Bătuţi cu scaunul în cap

Mai departe, deşi victima era căzută pe sol şi se afla într-o stare inertă, M.I.C a continuat să-i aplice lovituri cu pumnii şi picioarele.

Vâzând acestea, C.C. a intervenit reproşându-i purtarea sa, starea în care se afla concubinul său şi a încercat, alături de cealaltă femeie, să îl îndepărteze de locul faptei şi să-l facă să înceteze cu bătaia.

În pofida acestei intervenţii, M.I.C., pe fondul stării de ebrietate în care se găsea, s-a înarmat cu un scaun din lemn aflat în apropierea mesei, obiect cu care mai întâi i-a aplicat o lovitură mamei sale după care, deşi C.B. nu prezenta vreun pericol pentru siguranţa sa ori a altor persoane prezente, fiind nemişcat pe sol, i-a aplicat şi acestuia cu intensitate o lovitură cu acel scaun în zona capului.

După aplicarea loviturii cu scaunul până la ruperea acestuia, M.I.C. s-a oprit rezumându-se doar să le înjure pe cele două femeie şi chiar pe operatorul 112.

Poliţiştii şi personalul medical care au ajuns la locul faptei l-au găsit pe C. B. în comă, fiind transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă  Craiova, unde a primit îngrijiri medicale în regim de urgenţă.

Magistraţii Tribunalului Olt au decis condamnarea lui M.I.C. la şase ani de închisoare cu executare. Decizia nu este definitivă. Bărbatul se află în arest preventiv, la Penitenciarul Craiova.

Articole similare

Ce este Parlamentul European și ce rol are

Ce este Parlamentul European și ce rol are sunt chestiuni de mare interes în această perioadă. Mai ales...

Ludovic Orban și-a sărbătorit ziua de naștere la Brăila

Liderul Forța Dreptei Ludovic Orban a mărturisit că-l leagă multe amintiri de Orașul Brăila • fostul premier s-a...

Scenariu lansat de Dîncu: Mircea Geoană ar putea ajunge în finala prezidenţială

Liderul social-democrat Vasile Dîncu a afirmat, sâmbătă, în emisiunea Insider electoral de la Prima TV, că secretarul general...

Eduard Hellvig: Guvernarea sau politica de dragul funcţiilor sau a cifrelor este mereu un blestem pentru un partid

Eduard Hellvig a transmis un mesaj cu ocazia împlinirii a 149 de ani de liberalism în România. Fostul...