Un inspector ITM din Dolj a primit mită un panou solar pentru apă, de la un subofiţer ISU. DNA i-a trimis în judecată

Data:

Share post:

Un fost inspector din cadrul ITM Dolj şi un subofiţer din cadrul ISU Dolj au fost trimişi în judecată de procurorii militari din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, după ce primul a primit mită de la cel de al doilea un panou solar pentru încălzirea apei. Pompierul a asigurat şi montajul.

Potrivit unui comunicat de presă remis de DNA, au fost trimişi în judecată următorii:

Viorel Lungu, la data faptei inspector de muncă în cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Dolj, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunii de luare de mită,

Plt. maj. Daniel Alin Gîrgel, la data faptelor subofițer în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Oltenia” al județului Dolj, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunilor de dare de mită și fals în înscrisuri sub semnătură privată,

Trei persoane fizice, în sarcina cărora s-a reținut comiterea unor infracțiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, săvârșite în forma autoratului, a instigării și a complicității.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii militari, în cursul lunii august 2019, în contextul unui control tematic, inspectorul ITM Viorel Lungu ar fi identificat pe șantierul unei societăți comerciale un cetățean din Republica Moldova care desfășura activități lucrative în cadrul societății, fără a avea un contract de muncă.

Ulterior, Lungu ar fi pretins și, la data de 21 august 2019, ar fi primit de la Daniel-Alin Gîrgel, subofițer în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Oltenia” al județului Dolj și administrator împuternicit al societății comerciale unde se efectuase anterior controlul, un panou solar pentru prepararea apei calde menajere, acesta din urmă asigurându-i totodată și montajul.

„Bunul respectiv ar fi fost pretins și primit pentru ca inculpatul Lungu Viorel să nu constate nerespectarea legislației aplicabile în domeniul relațiilor de muncă și evidență a salariaților și să nu aplice sancțiunile prevăzute de lege.

În baza aceleiași rezoluții infracționale, inculpatul plt. maj. Gîrgel Daniel-Alin, beneficiind de ajutorul celorlalți trei inculpați persoane fizice, ar fi întocmit în fals un înscris sub semnătură privată, pe care l-ar fi prezentat comisiei constituită la nivelul Serviciului pentru Imigrări a județului Dolj şi Inspectoratului Teritorial de Muncă Dolj, ca document justificativ a prezenței și desfășurării unor activități lucrative a cetățeanului Republicii Moldova pe șantierul organizat de societatea comercială”, transmite DNA.

În cauză nu au fost dispuse măsuri asigurătorii. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Dolj.

Articole similare

LIVE VIDEO | Noile măsuri fiscale, adoptate astăzi în şedinţa de Guvern. Declaraţiile lui Marcel Ciolacu

Pachetul de măsuri fiscale destinate reducerii deficitului bugetar în anii 2023 și 2024 este aprobat în şedinţa de...

INTERCEPTĂRI în ziua flagrantului. Buzatu nu era interesat de pescuit, ci doar să ridice șpaga: Pescuiesc 5 minute și plec!

Conform referatului DNA de arestare preventivă, Dumitru Buzatu a exercitat presiuni asupra angajaților din Consiliul Județean Vaslui pe...

Croaziera de trei ani: 148 de țări, 380 de destinații, șapte continente!

Ați visat vreodată să lăsați totul baltă și să plecați în lume? Sună bine, nu? Ocolul Pământului în...

Ruleta online: regina jocurilor de noroc îți dă întâlnire în mediul virtual

O roată cu 37 sau 38 de numere, o masă acoperită cu catifea verde pe care sunt scrise...