Un singur tractor la protestul fermierilor aprobat pentru a se desfăşura în Capitală

Data:

Share post:

Protestul fermierilor şi transportatorilor are loc, duminică, între orele 9.30 şi 22.00, Primăria Capitalei făcând publice traseele pe care ar urma să se deplaseze vehiculele până în Piaţa Constituţiei. Jandarmeria Bucureşti a făcut apel la participanţi şi la ceilalţi cetăţeni să manifeste înţelegere faţă de măsurile luate. Până la ora 9.00, un singur tractor a fost adus, pe o platformă, în Piaţa Constituţiei.

UPDATE – Duminică, până la ora 9.00, în Piaţa Constituţiei a ajuns un singur tractor, adus pe o platformă. Nici protestatari care să fi venit pe jos nu se află deocamdată la locul anunţat pentru protest.

ŞTIREA INIŢIALĂ – Potrivit detaliilor oferite de Primăria Capitalei, care a aprobat protestul de duminică, între orele 6:00-6:30, va avea loc adunarea a maxim 100 de tractoare şi 100 de capete tractor de TIR pe Şoseaua Alexandriei, banda 1 de circulaţie, segmentul cuprins între Şoseaua de Centură şi Şoseaua Bucureşti Măgurele.

Între orele 6:30-7:00, este programată deplasarea până în Piaţa Constituţiei, pe traseul: Şoseaua Alexandriei – Calea Rahovei – stânga Bulevardul Tudor Vladimirescu – dreapta Calea 13 Septembrie – stânga Bdul. Libertăţii – Piaţa Constituţiei.

Deplasarea se face cu respectarea regulilor de circulaţie, fără restricţii de trafic. Mijloacele de transport folosite vor fi îndrumate şi parcate sub supravegherea forţelor de ordine gradual, până la ocuparea spaţiului destinat protestului .

Între 8:30-9:30, are loc afluirea pietonală a participanţilor la protest în Piaţa Constituţiei.

Între orele 9:30-22:00 va avea loc mitingul de protest din Piaţa Constituţiei, iar apoi, până la ora 23.00, este programată defluirea participanţilor.

La rândul său, Jandarmeria Capitalei a anunţat că, de duminică până marţi, în intervalul orar 6:00-23:00, va lua măsuri, alături de celelalte instituţii cu atribuţii în domeniu, pentru asigurarea unui climat de siguranţă la nivelul Capitalei, respectiv pentru asigurarea ordinii publice şi protecţiei participanţilor la adunarea publică din
Piaţa Constituţiei.

”Reamintim faptul că, în perioada 21-23.01.2024, autorităţile, împreună cu organizatorul adunării publice, vor permite accesul în municipiul Bucureşti, respectiv în Piaţa Constituţiei, exclusiv autovehiculelor transmise de organizator până la data de 20.01.2024, ora 16:00. De asemenea, menţionăm că organizatorul, împreună cu forţele de ordine, va delimita parcarea din Piaţa Constituţiei în două zone, respectiv zona parcării mijloacelor auto şi zona participanţilor la adunarea publică”, au precizat reprezentanţii Jandarmeriei.

Jandarmeria Capitalei recomandă persoanelor care vor participa la această manifestaţie, dar şi celorlalţi cetăţeni, să manifeste înţelegere faţă de măsurile luate, să adopte un comportament civilizat, să respecte indicaţiile jandarmilor, să evite conflictele de orice natură şi să anunţe cea mai apropiată patrulă de jandarmi, dacă observă persoane care au un comportament antisocial.

De asemenea, din raţiuni de siguranţă publică, se recomandă participanţilor să nu vină cu bagaje sau genţi voluminoase.

Potrivit sursei citate, organizarea sau participarea la contramanifestaţii desfăşurate în acelaşi timp şi în acelaşi loc cu adunările publice declarate, indiferent de modul lor de exprimare, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 500 de lei la 5.000 de lei.

În situaţia apariţiei unor persoane sau grupuri de persoane cu comportament agresiv, organizatorii şi ceilalţi participanţi de bunăcredinţă sunt sfătuiţi să se delimiteze de acţiunile acestora şi să indice de îndată zona lor de manifestare forţelor de ordine prezente la faţa locului, în vederea luării măsurilor legale care se impun.

Jandarmii amintesc că este interzisă şi constituie infracţiune participarea la adunările publice a persoanelor care au asupra lor arme de orice fel, materiale explozive sau incendiare, substanţe iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant, dispozitive pentru şocuri electrice ori alte obiecte ce pot fi folosite pentru acţiuni violente sau de tulburare a desfăşurării normale a acestora.

Ca măsură preventivă, pentru descurajarea şi probarea eventualelor fapte antisociale care pot periclita caracterul paşnic al adunărilor publice, jandarmii vor face fotografii şi filmări operative pe tot parcursul desfăşurării evenimentelor.

Primăria Capitalei a aprobat, în această săptămână, derularea unui miting de protest cu 200 de vehicule şi maxim 5.000 de participanţi.

Articole similare

Femeie şi copil de doi ani, spulberaţi de o maşină pe trecerea de pietoni, în Slatina. Copilul a decedat la spital, şoferul a fost...

Doar o pedeapsă cu suspendare au decis judecătorii pentru şoferul în vârstă de 54 de ani, din Scornicești,...

Femeie militar, arestată după ce și-ar fi bătut crunt fetiţa de doar două luni

O angajată a Ministerului Apărării Naționale acuzată că și-ar fi agresat propria fetiță, un bebeluș de două luni,...

Adolescentă izolată după un viol, în timp ce presupusul agresorul, fost primar, umblă liber

Situaţie revoltătoare într-o comună din judeţul Botoşani. După ce zilele trecute fostul primar al localităţii  Viişoara a fost...

Bărbat din Olt, ucis cu brutalitate. Un consătean a intrat pest el în casă şi l-a lovit cu o bâtă în cap, până n-a...

Un bărbat din Valea Mare a fost condamnat la nouă ani de închisoare, după ce l-a ucis pe...