Un tribunal din ţară va judeca doar cauzele urgente. Magistraţii au intrat în grevă

Data:

Share post:

Judecătorii Tribunalului Botoşani au declanşat, începând cu 1 iunie, o grevă în semn de protest faţă de prevederile proiectului legislativ care vizează modificările condiţiilor de pensionare ale magistraţilor.

Pe perioada protestului, judecătorii vor soluţiona doar cauzele urgente.

„Începând cu data de 01.06.2023, judecătorii Tribunalului Botoşani vor soluţiona doar cauzele urgente, ca formă de protest faţă de prevederile proiectului legislativ care vizează modificările condiţiilor de pensionare ale magistraţilor, precum şi ca modalitate de susţinere a demersurilor legale întreprinse de personalul auxiliar de specialitate şi conex în formă de protest asupra noilor modificări legislative cu privire la pensia de serviciu”, au transmis oficialii Tribunalului Botoşani printr-un anunţ pe facebook.

Magistraţii cer menţinerea prevederilor articolului 211 din Legea 303/2022 cu privire la condiţiile de vârstă, vechime în funcţie şi modalitatea de determinare a pensiilor de serviciu, fără a se realiza niciun sistem de etapizare a vârstei standard de pensionare şi nicio modificare a bazei de calcul a pensiei de serviciu.

Greva a fost declanşată pe termen nelimitat. Decizia a fost adoptată, miercuri, de Adunarea Generală a Judecătorilor de la Tribunalul Botoşani.

Articole similare

Se cere demisia prefectului Ștefan Nicolae după ce a participat la mitingul neautorizat al PNL Slatina

PSD Olt cere demisia noului prefect Ștefan Nicolae, chiar în ziua în care acesta a depus jurământul. Președintele PSD...

Tânăr din Olt în comă după ce a încercat să-şi pună capăt zilelor. S-a aruncat de la etaj

Tragedie în judeţul Olt. Un bărbat, în vârstă de 35 de ani, se zbate între viaţă şi moarte...

Un preot a primit acord pentru a candida din partea AUR la funcţia de primar

​Un preot din Suceava a solicitat și a primit acordul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților pentru a candida la...

Femeie rănită în urma unui accident grav la Vâlcea

O femeie a ajuns astăzi la spital în urma unui accident grav petrecut în localitatea Călimănești, pe DN7,...