Unda de poluare formată pe Dunăre, stopată înainte de a ajunge la graniţa României

Data:

Share post:

Unda de poluare formată pe Dunăre în zona Celarevo (Serbia) a fost stopată înainte de a ajunge la graniţa României. Astfel, poluarea nu a avut impact transfrontalier, informează Administraţia Naţională „Apele Române”.

„Conform informaţiilor primite de la echipele de intervenţie ale Administraţiei Bazinale de Apă (Apele Române) Banat prezente încă din după-amiaza zilei de marţi la graniţa României şi având în vedere intervalul de timp scurs (peste 30 de ore), unda de poluare formată anterior pe Dunăre în zona Celarevo (Serbia), la km 1287, a fost stopată înainte de a ajunge la graniţa României. Prin urmare, datorită măsurilor de intervenţie luate anterior de către echipele din Serbia, poluarea nu a avut impact transfrontalier. Conform informaţiilor primite de la echipele noastre, în tot acest interval de timp (de peste 36 de ore), la graniţa României cu Serbia nu s-au observat irizaţii petroliere, calitatea Dunării fiind în parametri normali”, se menţionează într-un comunicat al ANAR.

Potrivit sursei citate, pentru siguranţă, echipele ANAR vor continua monitorizarea apelor Dunării în zona Baziaş pentru încă 24 ore.

ANAR a anunţat, miercuri, într-un comunicat de presă, că 35 de tone de petrol s-au scurs în Dunăre, cantitatea provenind de la o navă sub pavilion bulgăresc.

„35 de tone de produse petroliere s-au scurs de la o navă sub pavilion bulgăresc pe cursul principal al Dunării, lângă Celarevo (Serbia), la o altitudine de 1.287 de metri. Această informaţie a fost primită de către Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor şi Administraţia Naţională „Apele Române” – Departamentul Situaţii de Urgenţă, prin intermediul secretarului pentru ape de frontieră în cadrul Acordului bilateral România -Serbia, în după-amiaza zilei de 20 iunie a.c.”, a precizat sursa citată.

 

Articole similare

Începe sezonul estival la Plaja Olt. Care sunt tarifele

Începând de mâine se dă startul sezonului estival la Plaja Olt. Programul de funcționare va fi de luni...

A fost deschis un spațiu pentru colectarea deșeurilor de medicamente, la Spitalul Județean Slatina

Deșeurile de medicamente rezultate de la populație pot fi predate în locația special amenajată din incinta Spitalului Județean...

Bărbat mort la locul de muncă. A fost lovit de un TIR

Un bărbat de 52 de ani a murit, astăzi, după ce a fost acroşat de un TIR în...

TEST ONLINE | La ce riscuri vă expuneţi în funcţie de cât alcool consumaţi

Institutul Naţional de Statistică organizează în această perioadă Săptămâna Naţională a Testării AUDIT. Astfel, în intervalul 17-23 iunie,...