UPDATE – INCENDIU de proporţii în Dolj. Focul s-a extins de la vegetaţia uscată la mai multe gospodării, intervin pompieri din două judeţe (FOTO&VIDEO)

Data:

Share post:

UPDATE: La incendiul din satul Zăval au fost afectate 12 gospodarii după cum urmează: 4 case (suprafata totala care a ars aprox. 410 mp), 11 anexe gospodărești (suprafața totală care a ars aprox. 590 mp), aprox. 11 tone cereale, 5 porci, 50 păsări, aprox. 18 tone lemne de foc, electrocasnice, utilaje agricole și câteva autovehicule care erau dezmembrate in diverse procente. Forțe de intervenție de la fața locului sunt următoarele: 6 autospeciale de lucru cu apă și spumă și 2 cvadricicluri din cadrul ISU Dolj, 2 autospeciale de lucru cu apă și spumă din cadrul Detașamentului de Pompieri Caracal și 2 autospeciale de la Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență. Intervenția este în dinamică.


ȘTIREA INIȚIALĂ: Un incendiu de vegetaţie, propagat de vântul puternic spre o zonă locuită, a izbucnit duminică în zona localităților Gângiova, Comoșteni, Gighera și Zăval, din Dolj. Patru persoane au fost intoxicate cu fum, iar şase gospodării sunt afectate.

La locul intervenției intervin echipaje de stingere de la Secția de Pompieri Segarcea, Secția de Pompieri Băilești, Detașamentul 1 de Pompieri Craiova și Detașamentul 2 de Pompieri Craiova. De asemenea, iar la ordinul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, două autospeciale de la Detașamentul de Pompieri Caracal din cadrul ISU Olt au fost trimise în zona afectată de incendiu.

„Imediat au fost anunțate autoritățile locale (serviciile voluntare pentru situații de urgență) care, după deplasarea la fața locului și analizarea situației au solicitat sprijin pentru stingerea incendiului, fiind alertată și subunitatea de pompieri cea mai apropiată, Garda de intervenție Bechet, care s-a deplasat la locul incendiului cu două echipaje de stingere.

Având în vedere condițiile meteo existente la momentul producerii și evoluției incendiului (vânt puternic, vegetație uscată abundentă, ineficiența măsurilor de prevenire specifice condițiilor meteo la nivel local), incendiul de vegetație s-a propagat rapid dinspre câmp către zonele locuite”, transmite ISU Dolj.

Din datele existente la acest moment, șase gospodării au fost afectate de incendiu, iar cinci persoane au ajuns la spital.

„Pentru o mai bună monitorizare a persoanelor care au suferit de intoxicație cu fum și atac de panică s-a luat măsura de transportare la spitalul din Dăbuleni (4 persoane) și o persoană care suferea de hipertensiune va fi adusă la spitalul Nr.1 din Craiova”, mai arată cei de la ISU.

Articole similare

Simona Halep, lovitură financiară uriașă, în ciuda suspendării

Deși Simona Halep este suspendată pentru patru ani din tenis pentru dopaj, fosta campioană a României nu o...

Piedone va candida la Primăria Capitalei. Un scenariu care le dă fiori lui Nicușor Dan și Gabriela Firea

Nicușor Dan, primarul Bucureștiului, a spus că se teme doar de „candidatul PSD, indiferent cine este el, pentru...

De Mezzo vrea competiţie internă pentru desemnarea candidatului la Slatina: În 2016, Marius Bălaşa a luat aproape 3.000 de voturi peste partid

Preşedintele interimar al PNL Slatina, Mario De Mezzo, a declarat în cadrul celei mai recente conferinţe de presă...

Resturi dintr-o mână umană, găsite într-o zonă nelocuită din Argeş, cu muşcături de animale

Resturi dintr-o mână umană au fost găsite într-o zonă nelocuită din Dragoslavele, judeţul Argeş, prezentând urme de muşcături...