Vâlcov, apărat de Dragnea în faţa judecătorilor din Italia

Data:

Share post:

În apărarea sa la Curtea de Apel Napoli, Vâlcov s-a folosit de mai multe înscrisuri, printre care o declarație a lui Liviu Dragnea.

Potrivit PRESShub, Liviu Dragnea a arătat, în scris, că l-a angajat pe Vâlcov la cabinetul său pentru că cel din urmă nu mai avea resurse materiale. Fostul ministru a mai adus în apărarea lui o interpelare a unor deputați privind condițiile din închisorile din România și de un studiu făcut de avocatul clujean Radu Chiriță care, prezentat în calitate de profesor universitar și expert, a desființat sistemul penitenciar din România.

Interpelarea deputaților către ministerul Justiției, din luna mai 2023, a fost semnată de mai mulți politicieni, însă avocații italieni ai lui Vâlcov au insistat pe numele Simonei Maya Teodoroiu, prezentată ca fost judecător la Curtea Constituțională, în prezent deputat PSD.

Curtea de Apel Napoli a decis predarea lui Vâlcov în România

Magistraţii Curţii de Apel Napoli au decis, joi, predarea lui Darius Vâlcov, în ţară. Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată.

Fostul ministru al finanțelor, Darius Vâlcov, a fost condamnat definitiv la șase ani de închisoare pentru infracțiuni de corupție. În primă instanță, el primise o condamnare de opt ani.

În același dosar instanța a mai dispus condamnarea lui Minel Prina, fost primar al municipiului Slatina, la 4 ani şi 6 luni de închisoare. De asemenea Lucian Petruţ Şuşală, fost şofer al lui Darius Vâlcov a fost condamnat la 2 ani cu suspendare, Petre Bogdan Timofte, afacerist, a primit 3 ani de închisoare, iar Constantin Tomescu, afacerist, a primit şi el 3 ani şi 6 luni de închisoare.

Şi fostul primar al Slatinei, Minel Prina, condamnat la patru ani şi şase de închisoare pentru fapte de corupţie, se află în Italia.

Articole similare

Semnele care pot anunța un nou război mondial. Biblia cuprinde o parte dintre ele

Prezentul este marcat de două mari războaie, care ar putea duce la un conflict de amploare în lume....

Luptă strânsă la Primăria Sectorului 1. Armand, Tuță și Tudorache, în fruntea sondajelor

După prima săptămână a campaniei electorale, competiția pentru Primăria Sectorului 1 este extrem de intensă, cu trei candidați...

Orban a venit la Târgu-Jiu. Forța Dreptei Gorj are un nou lider

Robert Ștefan Chițu, medic epidemiolog, este noul președinte al partidului  Forța Dreptei Gorj, luându-i locul consilierului județean Gheorghe...

Regi ai romilor luaţi în vizor de Garda de Mediu. Topeau plumb în curte

Două imobile ale autointitulaților regi ai romilor Dorin și Daniel Cioabă au fost controlate de comisarii Gărzii de...