Vânător atacat de urs când încerca să-l elibereze dintr-un gard. Momentul a fost filmat de un martor (VIDEO)

Data:

Share post:

Un vânător a fost atacat de un urs, iar acesta a fost salvat de un coleg care a împuşcat animalul. Incidentul s-a petrecut în momentul în care vânătorul încerca să elibereze ursul care era prins într-un gard.

Animalul fusese tranchilizat, dar s-a trezit. Imaginile violente, în care se observă cum bărbatul încearcă în repetate rânduri să scape de agresiunea ursului, au fost postate, luni, pe pagina de Facebook a Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi (AJVPS) Neamţ.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ a anunţat, sâmbătă, că a fost semnalată prezenţa unui urs între localităţile Chiriţeni şi Poiana Largului, în comuna Poiana Teiului şi a fost emis şi un mesaj RO-Alert pentru locuitorii din zonă. Primarul din comuna Poiana Teiului, Ana Ancuţa, a declarat că ursul era prins într-un gard şi apoi a atacat vânătorul.

“S-a constatat că ursul era prins într-un gard, undeva foarte aproape de intravilan. Având în vedere situaţia, medicul veterinar a tranchilizat ursul, iar când s-a considerat că este adormit s-a încercat eliberarea lui. Atunci, nu ştiu cum, şi-a revenit şi a atacat vânătorul care efectua procedura. A fost momentul în care un alt vânător a tras două focuri de armă, ursul fiind omorât”, a declarat Ana Ancuţa.

În imaginile postate pe Facebook de AJVPS Neamţ se observă cum ursul l-a atacat pe bărbat, alţi doi vânători se apropie, iar unul dintre ei împuşcă ursul.

ISU Neamţ a precizat că victima a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale.

“În cadrul misiunii din comuna Poiana Teiului, echipajul SMURD a acordat îngrijiri medicale persoanei atacate de urs şi ulterior a început transportul acesteia către Spitalul Orăşenesc Târgu Neamţ”, a menţionat ISU Neamţ, citat de News.ro.

Articole similare

Simona Halep, lovitură financiară uriașă, în ciuda suspendării

Deși Simona Halep este suspendată pentru patru ani din tenis pentru dopaj, fosta campioană a României nu o...

Piedone va candida la Primăria Capitalei. Un scenariu care le dă fiori lui Nicușor Dan și Gabriela Firea

Nicușor Dan, primarul Bucureștiului, a spus că se teme doar de „candidatul PSD, indiferent cine este el, pentru...

De Mezzo vrea competiţie internă pentru desemnarea candidatului la Slatina: În 2016, Marius Bălaşa a luat aproape 3.000 de voturi peste partid

Preşedintele interimar al PNL Slatina, Mario De Mezzo, a declarat în cadrul celei mai recente conferinţe de presă...

Resturi dintr-o mână umană, găsite într-o zonă nelocuită din Argeş, cu muşcături de animale

Resturi dintr-o mână umană au fost găsite într-o zonă nelocuită din Dragoslavele, judeţul Argeş, prezentând urme de muşcături...