Veşti bune despre noul stadion care se va construi la Slatina. Există deja proiectant

Data:

Share post:

Compania Naţională de Investiţii (CNI) a desemnat firma care va proiecta noul stadion din Slatina, o arenă modernă cu 10 mii de locuri.

Potrivit viceprimarului Slatinei, Alexandru Berechet, firma respectivă deja a demarat procedura de obţinere a avizelor în vederea emiterii autorizaţiei de construire. Proiectul este derulat de CNI, în timp ce Primăria Slatina va pune la dispoziţie terenul şi utilităţile.

„A fost desemenată o firmă care să facă proiectarea. Lucrurile funcţionează şi deja sunt la stadiul de obţinere a avizelor în vederea obţinerii autorizaţiei de construire. S-a eliberat un certificat de urbanism şi acum sunt în linie dreaptă cu această investiţie. Tot ce a ţinut de noi, de Primăria Slatina, a fost pus la dispoziţie. Este, însă, proiectul Companiei Naţionale de Investiţii”, a declarat Alexandru Berechet, în cadrul emisiunii „Reporter 24”.

Valoarea totală a investiţiei de la Stadionul „1 Mai” se ridică la 218.041.317,23 lei. Compania Naţională de Investiţii (CNI) asigură 206.660.461,31 lei, în timp ce cofinanţarea Primăriei Slatina se ridică la 11.381.056,51 lei, potrivit unui studiu aprobat de Consiliul Local Slatina. Noua arenă va avea peste 10.000 de locuri.

„Este un proiect asemănător stadionului de la Târgu Jiu. Sperăm ca cei de la CNI nu ne mai aducă în situaţia nedorită în care suntem cu sala polivalentă. De data asta, eu sunt mai încrezător, lucrurile funcţionează şi sper ca să se respecte termenele şi să ne bucurăm de o nouă arenă pentru că o merităm. Avem o echipă de fotbal în Liga a doua care se mişcă destul de bine”, a adăugat Berechet.

Articole similare

Amendă de peste 800 de lei pentru o femeie care s-a filmat în timp ce conduce având în braţe copilul în vârstă de nouă...

O femeie din Maramureş s-a filmat în timp ce conduce o maşină avându-l în braţe pe copilul său...

Accident în Râmnicu Vâlcea, o persoană la spital. Trafic rutier dat peste cap

O tânără în vârstă de 27 de ani, din judeţul Sibiu, a ajuns la spital duminică, în urma...

Accident în Argeş, la Albota: Trei maşini implicate (FOTO)

Trei autoturisme au fost implicate într-un accident rutier produs pe drumul naţional DN 65, în localitatea Albota din...

În 2022, în România, erau înregistrate 7.120 de mame minore. Care este judeţul cu cele mai multe 

Peste 7.000 de mame minore erau înregistrate în România în 2022, cele mai multe, peste 400, fiind în...