Veşti bune despre noul stadion care se va construi la Slatina. Există deja proiectant

Data:

Share post:

Compania Naţională de Investiţii (CNI) a desemnat firma care va proiecta noul stadion din Slatina, o arenă modernă cu 10 mii de locuri.

Potrivit viceprimarului Slatinei, Alexandru Berechet, firma respectivă deja a demarat procedura de obţinere a avizelor în vederea emiterii autorizaţiei de construire. Proiectul este derulat de CNI, în timp ce Primăria Slatina va pune la dispoziţie terenul şi utilităţile.

„A fost desemenată o firmă care să facă proiectarea. Lucrurile funcţionează şi deja sunt la stadiul de obţinere a avizelor în vederea obţinerii autorizaţiei de construire. S-a eliberat un certificat de urbanism şi acum sunt în linie dreaptă cu această investiţie. Tot ce a ţinut de noi, de Primăria Slatina, a fost pus la dispoziţie. Este, însă, proiectul Companiei Naţionale de Investiţii”, a declarat Alexandru Berechet, în cadrul emisiunii „Reporter 24”.

Valoarea totală a investiţiei de la Stadionul „1 Mai” se ridică la 218.041.317,23 lei. Compania Naţională de Investiţii (CNI) asigură 206.660.461,31 lei, în timp ce cofinanţarea Primăriei Slatina se ridică la 11.381.056,51 lei, potrivit unui studiu aprobat de Consiliul Local Slatina. Noua arenă va avea peste 10.000 de locuri.

„Este un proiect asemănător stadionului de la Târgu Jiu. Sperăm ca cei de la CNI nu ne mai aducă în situaţia nedorită în care suntem cu sala polivalentă. De data asta, eu sunt mai încrezător, lucrurile funcţionează şi sper ca să se respecte termenele şi să ne bucurăm de o nouă arenă pentru că o merităm. Avem o echipă de fotbal în Liga a doua care se mişcă destul de bine”, a adăugat Berechet.

Articole similare

Valea Oltului BLOCATĂ. Lucrările de defrişare continuă şi în weekend (VIDEO)

Este ziua a şasea a operațiunilor de defrișare pe Valea Oltului (zona Boița – Lazaret). Lucrările continuă și...

Arestat preventiv după ce, băut şi fără permis, s-a răsturnat cu maşina pe un câmp. În urma accidentului, un tânăr a murit

Un bărbat în vârstă de 35 de ani, din Băileşti, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile...

Restricţii în trafic, din cauza Codului Roşu de caniculă

Sâmbătă şi duminică, în zilele cu cod roşu de caniculă, CNAIR a instituit restricţii de tonaj pe autostrăzi,...

Incendiu de vegetaţie uscată, la marginea Slatinei, în zona Sărăceşti (VIDEO)

Un incendiu vegetaţie uscată a izbucnit, vineri după-amiază, în Slatina, în zona Sărăceşti. Mai multe autospeciale de pompieri intervin...