VEŞTI BUNE despre Sala Polivalentă din Slatina! Noii indicatori economici vor fi aprobaţi, vineri, de Consiliul Local, iar după încă un aviz al Guvernului, execuţia va fi scoasă la licitaţie

Data:

Share post:

Consilierii locali din Slatina se reunesc, vineri, pentru a aproba documentaţia tehnico-economică şi studiul de fezabilitate actualizat pentru Sala polivalentă, în urma unei solicitări venite de la Compania Naţională de Investiţii (CNI) în 26 septembrie. După acest pas, CNI va trimite proiectul la Guvern pentru aprobare, iar ulterior va organiza licitaţia pentru finalizarea obiectivului început în anul 2011.

Potrivit proiectului de hotărâre, este vorba despre aprobarea Documentației Tehnico-Economice şi a Studiului de  Fezabilitate  mixt (cu  elemente D.A.L.I.), dar și a indicatorilor tehnico-economici pentru investiția ,,Sală de sport multifuncțională cu 3000 de locuri – structură preluată, strada Crisan, nr. 33, Municipiul Slatina, Județul Olt”.

Actualizarea documentaţiei se face ca urmare a unei adrese a Companiei Naționale de Investiții din data de 26 septembrie, care a fost înregistrată la Primăria municipiului Slatina sub nr. 87073/03.10.2023.

Sala polivalentă din Slatina este inclusă pe lista sinteză a subprogramului „Săli de sport prin Programul Național de construcții de Interes Public sau Social”, care se derulează prin Compania Națională de Investiții ,,C.N.I,, S.A.

„Având în vedere adresa de email a Companiei Naționale de Investiții din data de 26 septembrie înregistrată la Primăria Municipiului Slatina sub nr. 87073/03.10.2023 cu privire la promovarea Hotărârii Consiliului Local în vederea aprobării Documentației – Studiu de Fezabilitate mixt (cu elemente D.A.L.I.) și a indicatorilor tehnico-economici pentru investiția ,, Sală de sport multifuncțională cu 3000 de locuri – structură preluată, strada Crisan, nr. 33, Municipiul Slatina, Județul Olt,, ;

Includerea obiectivului de investiții ,, Sală de Sport multifuncțională cu 3000 de locuri-structură preluată, strada Crisan, nr. 33, Municipiul Slatina, Județul Olt, pe lista sinteză a subprogramului Săli de sport prin Programul Național de construcții de Interes Public sau Social, care se derulează prin Compania Națională de Investiții ,,C.N.I,, S.A.

Oportunitatea investiţiei decurge din necesitatea asigurării posibilităţilor de agrement în această zonă pericentrală a municipiului Slatina, ţinând cont de faptul ca alte funcţiuni de agrement şi sport existente au devenit foarte aglomerate .

Prin realizarea obiectivului de investiții ,, Sală de Sport Multifuncțională,, se are în vedere crearea unor condiții optime pentru desfășurarea de activități sportive, posibilitatea organizării unor competiții internaționale oficiale majore, pregătirea echipelor sportive de performanță.

Lucrările de construcții vor conduce la îmbunătățirea activităților sportive și de agrement, prin executarea unei construcții moderne, cu finisaje, instalații electrice, sanitare, termo-ventilații și instalații incendiu, la standarde internaționale.

Se propune construirea unei Săli de Sport Multifuncționale, cu preluarea structurii actualei construcții în stadiu nefinalizat, având o capacitate de 3000 de locuri, din care 2946 vor fi dedicate spectatorilor, 54 destinate VIP-urilor, în 4 loje special amenajate”, se arată în proiectul de hotărâre citat.

Paşii birocratici următori, după aprobarea documentaţiei în Consiliul Local Slatina, vizează aprobarea proiectului de către Guvern şi, ulterior, procedura de scoatere la licitaţiei a proiectării şi execuţiei restului de lucrări.

Context

Obiectivul „Sală de Sport Mulțifuncțională cu 3.000 de locuri – structură preluată”, proiect realizat prin Compania Națională de Investiții „CNI” SA., a fost proiectat în anul 2010, pentru o capacitate de trei mii de locuri. În anul 2011, autoritatea locală a atribuit contractul de lucrări, în vederea realizării Sălii, sub titulatura de „Sală Polivalentă”, iar la sfârșitul lui 2011, lucrările au fost sistate din lipsă de fonduri. În acel moment erau executate numai lucrări aferente infrastructurii (rezistență și instalație). Autoritatea locală a solicitat CNI introducerea în programul „săli de sport”, conform legislației în vigoare.

Ulterior, în 2014, Consiliul Local Slatina a aprobat predarea construcției și a terenului aferent către CNI, pe durata realizării investiției. Construcția are o desfășurare, într-un corp principal, cu o arie de 11.489,62 mp.

Compania Națională de Investiții a recepționat și administrat o bună perioadă de timp șantierul proiectului, prin susținerea finanțării de la bugetul de stat.

Antreprenorul desemnat de către CNI a intrat în faliment, iar investiţia a fost din nou blocată.

Articole similare

Începe procedura de licitație pentru construcția unui nou lot al autostrăzii Craiova – Filiași

CNAIR a transmis astăzi la ANAP pentru validare  documentația pentru atribuirea contractului necesar construcției Lotului 2 (14,4 km)...

Laura Lavric, anchetată penal după ce ar fi lovit un solist la o nuntă

Interpreta de muzică populară Laura Lavric este acuzată că ar fi lovit un alt solist, la o nuntă...

Bărbat săltat de poliţişti după ce a ameninţat trecătorii cu un pistol airsoft

Un bărbat care ameninţa, astăzi, trecătorii cu un pistol airsoft în zona centrală a municipiului Satu Mare a...

Polițiste arestate după ce au scos din camera de corpuri delicte aproape 1000 de litri de alcool și trei lansete de pescuit

Situaţie halucinantă la Suceava. Două polițiste, o angajată de la Agenția pentru Protecția Mediului Suceava, un angajat de...